Grote fysieke winkel in Haarlem, ruime voorraad, eerlijk advies door deskundig personeel en op werkdagen voor 23.59 uur besteld, morgen in huis! Lees hier meer!
Gereedschappro Tool Test
 • 24 apr 2017 Door: Luuk uit Maastricht   |   Reacties: 0

  Zelfbouw zaag/freestafel met een Festool CS70, Incra LS Positioner, miterslider en freeslift.

  Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn eerste zaag/freestafel gebouwd, bestaande uit een houten frame en een betonplex blad. Als zaag gebruikte ik mijn Festool TS 55 REBQ invalzaag, die ondersteboven in de zaagtafel werd gemonteerd. Als frees gebruikte ik een Festool OF1010 en een zelfgebouwde freeslift. Het geheel werd compleet gemaakt met een Incra 1000SE Miter en een Incra LS Positioner. Deze zaagtafel heb ik altijd als een test gezien. Het was mijn eerste zaagtafel en ik wist nog niet precies wat ik wilde en welke ontwerpfouten ik had gemaakt.

  Ruim een jaar later wist ik beter wat ik wilde en liep ik tegen een goedkope Festool CS70 aan. De keuze was toen snel gemaakt. Ondertussen gebruikte ik mijn zaagtafel veel meer en begon het vervelend te worden om de TS55 er steeds in- uit te moeten halen. Daarnaast was het lastig om het blad te kantelen en miste ik een tafelverlenging en –verbreding. Ook de zaaghoogte was beperkt door het betonplex blad.

  Lees verder »
 • 10 mrt 2017 Door: Ed uit Hellevoetsluis   |   Reacties: 0

  Tooltest van mijn Woodpeckers boortafel

  Sander geeft bij het Woodpeckers boortafel-hulpstuk aan dat je zoiets ook zelf kan maken. Dat is wat ik gedaan heb. Niet omdat om werk verlegen zit, maar omdat ik geen boortafel heb en ik al een opstelling had die ik wilde verbeteren.

  Lees verder »
 • 06 feb 2017 Door: Wino uit Delft   |   Reacties: 0

  Knipex Ergostrip Super eenvoudig eigenlijk!

  Gisteren (vrijdagavond) met Rian en Remco (u weet wel, van de fameuze cirkelzagen en decoupeerzagen test!) de winkel van Sander ondersteboven gekeerd op zoek naar leuke dingen. Toen kwamen we deze tegen. Alle drie hebben we er een meegenomen en ik was de eerste om m echt uit te proberen.

  Lees verder »
 • 02 dec 2016 Door: Wino uit Delft   |   Reacties: 2

  Ik ga op reis en ik neem mee… kleine krachtpatsertjes!

  De laatste tijd vlieg ik voor mijn werk regelmatig binnen de Europese Unie. Ik reis alleen met handbagage want het zijn maar korte tripjes. Ik vond het altijd maar niets dat ik dan mijn zakmes en multi-tool thuis moest laten. Zonder mijn Victorinox en Leatherman voel ik me behoorlijk onthand, echt onhandig. Ik gebruik die dingen namelijk meerdere keren per dag. Je bent handig en doet er dagelijks iets mee - of niet zeg maar. Fröbelen vinden sommigen dat – prima. Ik ben vooral lekker bezig en laat een spoor van gerepareerde dingen achter me. Dat vind ik leuk.

  Op mijn reisjes door de EU ging dat dus niet meer.
  Dat was jammer.
  Maar dat is nu voorbij!

  Lees verder »
 • 18 nov 2016 Door: Jan uit Heemstede   |   Reacties: 0

  Uitbreiding Mafell Erika 85Ec met Incra Miter- en T-tracks

  Nou loop ik door de drukte een soort van permanent achter, zo ook met deze uitgebreide mail van Jan uit... 2012. Ja, dat is een tijdje geleden.
  Jan is altijd bezig om zijn Mafell Erika 85 simpel, eenvoudig en betaalbaar uit te breiden.
  Hij verzint handige oplossingen en het wordt tijd om die met jullie te delen.

  Lees verder »
 • 14 sep 2016 Door: Kees uit Alkmaar   |   Reacties: 1

  Fastcap Kaizenfoam = mooi spul!

  Ik was al een tijd op zoek naar een goed en makkelijk opberg systeem voor de meetapparatuur. Want dat rondslingeren van die losse apparaten, dat is niks. De originele tassen en koffertjes die er voor leverbaar zijn, vind ik geen optie. Veel te duur en veel te knullig.
  Dus tja, wat nu?

  Lees verder »
 • 19 jul 2016 Door: Theo uit Jelsum   |   Reacties: 0

  Wat je allemaal wel niet kan doen met T-Loc systainers!

  Na vele merken geprobeerd te hebben is dit wel de beste oplossing. De kisten van BTI, Berner, Triton, Mafell, Mirka, Metabo en Festool (Tanos) en uiteraard nog meer klonen, is er naar mijn mening niet een beter systeem om je gereedschap en klein materiaal op te bergen en te vervoeren.

  Lees verder »
 • 07 jun 2016 Door: Hans uit Ouder Kerk aan de Amstel   |   Reacties: 4

  Simpel en gemakkelijk opberg karretje voor de Mafell Erika 85 UPDATE!

  Omdat ik mijn Erika (een fantastische zaag!) niet in mijn schuur wil laten staan ivm vocht, zocht ik een manier om de zaag wat eenvoudiger te verplaatsen.

  05-10-2016 Update: Foto's van een andere klant erbij gezet.

  Klik hier en lees verder.

  Lees verder »
Toolarchief
To Top