JessEm Mast-R-Lift Excel II - Phenolic Top - 24" x 32" (Metrisch) freestafel met lift

JessEm Mast-R-Lift Excel II - Phenolic Top - 24" x 32" (Metrisch) freestafel met lift

€ 968,00
€ 800,00 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Wow wat een freestafel!
De bediening loopt supersoepel en de vergrendeling is top!
Combineer hem met de AEG bovenfrees voor een waanzinnig mooie unit.
In het kort:
Een hele mooie set, die compleet geleverd wordt met alle benodigdheden. Het tafelblad van fenolhars is voorzien van voorgeboorde en getapte gaten voor de freeslift, maar ook voor de overige accessoires zoals bijvoorbeeld de Digital ReadOut (los verkrijgbaar). De freeslift hangt op meerdere plekken stevig onder het tafelblad vast met behulp van mooi uitgevoerd aluminium ophangpunten. De freesmachine wordt vastgeklemd door een uniek en verstelbaar klemsysteem. Wij hebben in de showroom een AEG frees er in zitten, dat past perfect. Dat is eigenlijk de enige Europese freesmachine die er goed in past. Welke overige (Amerikaanse) freesmachines er verder in passen, staat onderaan deze tekst.
Het systeem waarmee je de hoogte mee instelt en vastzet werkt zeer fijn en nauwkeurig, wil je weten hoe dit werkt, lees dan de uitgebreide uitleg hieronder:

Dé freestafel:
De Mast-R-Lift Excel II doet zijn naam eer aan en is de absolute top van wat JessEm momenteel aanbiedt!

Het tafelblad bestaande uit ¾” (19mm) massief fenolhars staat garant voor absolute vlakheid. De liftstangen van de Excel II worden hydraulisch in voeten met een grotere diameter geperst zodat er ruimte is om de liftstang met meerdere schroeven aan de tafel te bevestigen. Hierdoor wordt de last van de freeslift en de freesmachine beter verdeeld over de tafel en wordt de stevigheid van het geheel vergroot.

Fixatie van de freesmachine
De vernieuwde Mast-R-Lift Excel II maakt gebruik van het verbeterde unieke klemsysteem om de freesmachine mee onder de tafel te hangen. Hierdoor kun je er meerdere modellen freesmachines in klemmen.

Freeshoogte instelling en klemsysteem
De hoogteverstelling op de nieuwe Excel II loopt ontzettend soepel door maar liefst 11 dubbel afgedichte lagers en een systeem van meerdere tandwielen. Duurzamer dan ooit met de extra afgedichte lagers, waardoor zelfs de zwaardere freesmachines moeiteloos in hoogte versteld en bediend kunnen worden.
Om de freeshoogte te vergrendelen is het gepatenteerde Cam Lock systeem in de lift ingebouwd. Alle freesliften van JessEm hebben deze gepatenteerde voorziening waarmee spanning op de hoogtespindel wordt gezet om speling en trilling te elimineren. Dit resulteert in een volledig gefixeerde freeshoogte, waardoor hoogteverlies tijdens het werken niet meer voor komt. Bij de Excel II is de Cam Lock op dezelfde locatie geplaatst als het hoogteverstellingswiel voor snelle en gemakkelijke bediening en vergrendeling.

Stofafzuiging
De Excel II heeft uitwisselbare Tab-Loc ringen en een adapter onder de tafel om stofafzuiging op aan te sluiten waardoor het zaagsel bij de bron kan worden weggezogen.
Extra’s en accessoires
Bovendien kun je een digitale hoogtemeter installeren zonder al teveel moeite op een mooie aluminium houder (houder en hoogtemeter niet standaard meegeleverd).
De Mast-R-Lift Excel II werkt met de volgende freesmotoren:

Freesmachines die onder de tafel passen
Europees:
- Aeg MF 1400 KE
Amerikaans:
- Porter Cable 7518/690/890
- Bosch 1617/1618
- DeWalt 610/618
- Makita 1101
- Hitachi M12VC & KM12VC
- Milwaukee 5625/5615/5616/5619
- Craftsman 17543/17540/28190
- Rigid R29302.

Tot slot
De nieuwe Mast-R-Lift Excel II is een freestafel volledig in zijn eigen klasse en JessEm gelooft dat het de beste freestafel oplossing is, die momenteel op de markt te koop is. Alle gemachineerde onderdelen van de lift worden in de CNC-fabriek van JessEm zelf gemaakt in Ontario, Canada. En alle niet voor slijtage gevoelige onderdelen in aluminium zijn geanodiseerd in kleur om ze wat fraaier, duurzamer en corrosie-bestendiger te maken.

Dit krijg je:
De tafel van fenolhars en de Mast-R-Lift Excel II met de geïntegreerde zwengel en vergrendeling. Je krijgt een 5,08 cm (2") kunststof ring om de freesbit-opening te verkleinen. De opening is zelf groot genoeg voor een 8,89 cm (3-1/2") diameter bit zonder een hulpmiddel te gebruiken. Je krijgt ook een ringsleutel voor de Tab-Loc ringen, een startaanslagpin en al het benodigde bevestigingsmateriaal om de lift te monteren op een JessEm onderstel ??en om een JessEm Mast-R-Fence II eraan te bevestigen.

Kenmerken:
- Uniek frees klemsysteem dat past met veel freesmotor modellen.
- Afzonderlijke zwengel met speciaal vergrendelingsmechanisme om hoogteverlies te voorkomen
- Makkelijke freeswissel boven de tafel
- Geanodiseerde componenten voor look en duurzaamheid
- Gemakkelijk stijgen en laten zakken van de frees
- 11 dubbel afgedichte lagers voor supersoepele bediening
- 100% CNC made in Canada

JessEm:
In 1999 heeft JessEm de Rout-R-Lift uitgevonden. Deze innovatie heeft voor een geheel nieuwe werkwijze voor de houtbewerker gezorgd. In november 2009 werd in een artikel van Wood Magazine de Rout-R-Lift als één van de top 25 innovaties in houtbewerking van de afgelopen 25 jaar uitgeroepen.

Technische gegevens:

- Maatvoering: metrisch
- 24"x32"x3/4" vaste fenol met ingebouwd frees hefmechanisme
- Geëxtrudeerd aluminium Miter-track met T-slot, 4" stofpoort
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 02203
EAN code: 02203

Review overzicht

4 van 4 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


July 17, 2020 11:32

-

Hier heb ik lang moeten op wachten en ik gebruik hem nu al enkele weken, dit is echt fantastisch en degelijk gemaakt, niet goedkoop maar echt super in gebruik. Ik heb de volledige set, niet alleen een streling voor het oog maar top kwaliteit. De lift werkt super goed, de TA Fence is van superieure kwaliteit en de fijnafstelling is top. Ik heb er een volledig kastje onder gebouw waar ik alles mooi in kan opbergen en door het gewicht hiervan is hij nog stabieler. Voordien had ik de cms freestafel Van festool, maar deze is echt een stap hoger. Als er ooit een gietijzeren of aluminium werkblad uitkomt neem ik die er direct bij. Hierbij wil ik ook nog is het team van Gereedschappro bedanken voor de moeite die ze hebben gedaan en vooral Joost. Top!!!

June 18, 2020 21:10

-

Hallo Is dit een compleet systeem of heb je nog een tafel enzo nodig Weet nu ook welke frees machine erin past Zou je me indien nodig kunnen vertellen wat je nodig hebt om compleet te zijn. Plug and play dus. Groet, Steven van Hijfte

June 18, 2020 21:01

-

Hallo welke aeg hebben jullie er in zitten

April 4, 2018 00:00

-

Fantastische afwerking en pasvorm. Alle benodigde bevestigingsmaterialen en gereedschappen worden meegeleverd. Niet goedkoop, maar het geld zeker waard.