Bessey Eenhands lijmtang / lijmklem EZS 15-8

Bessey Eenhands lijmtang / lijmklem EZS 15-8

€ 33,57 € 26,85
€ 22,19 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Ja hij is lelijk van ontwerp maar werkt als een trein!

Dé klem voor in de WALKO, MFT of een andere werktafel met 20 mm gaten.
Klemt zeer eenvoudig en VAST!
Klemmen van Bessey zijn natuurlijk dé klemmen die je moet hebben.

De tweede hand blijft vrij:
De originele Bessey éénhandsklemmen zijn ideaal voor alle werkzaamheden, die je éénhandig moet uitvoeren – bijv. bij werkzaamheden boven het hoofd of indien je tijdens het uitrichten gelijktijdig nog een ander gereedschap nodig heeft.
Met de Bessey éénhands lijmtang EHZ profiteer je van de éénhands bediening om te klemmen en te fixeren.
Bovendien kun je net als gewoonlijk krachtig spannen. De DuoKlamp kun je op elk moment omschakelen van spannen op spreiden – alles éénhandig. Zo spaar je extra manpower en effectief waardevolle tijd!

Bijzondere kenmerken
• De uiterst uitgeslepen techniek maakt het met één hand spannen en spreiden mogelijk van werkstukken met tot 2.000N spankracht (dat is ruim 200kg).
• Dank zij het intelligent losmechanisme laat het bovendeel zich eenvoudig en snel van spannen naar spreiden ombouwen – zonder gereedschap of het lossen van schroeven.
• De ergonomisch gevormde 2-componenten kunststof hangdreep met pomphevel licht achter de rail en maakt een krachtige werking mogelijk.
• Zachte beschermkappen garanderen materiaalvriendelijk en veilig spannen.

Leveringsomvang:
- Per stuk

Technische gegevens:

- Klembereik: 0 - 150 mm
- Spreidbereik: 170 - 360 mm
- Spandiepte: 80 mm
- Profiel: 19x6 mm
- Maximale spankracht: 204 kg
- Gewicht: 0,72 kg
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: EZS15-8
EAN code: 4008158034584
Type: Lijmklem
Gebruik: Klemmen, Spannen

Review overzicht

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


January 19, 2013 00:00

-

Koop je een lijmtang, word je na een week of wat via een mailtje gevraagd om een review te schrijven, en dat over een lijmtang! Nou ja, waarom ook niet.
Ik had net via via een mooie Walko 3 werkbank gekocht, en bekeek op Youtube wat filmpjes over dit mooie stuk Hollandse creativiteit en degelijkheid.
In het filmpje zag ik een lijmtang die je door de gaten van de Walko kon steken door simpelweg met een druk op de knop de kop van de lijmtang te verwijderen, en vervolgens weer met één druk op de knop de kop er weer op te zetten.
Deze Bessey lijmtang, want daar gaat het over, is verdraaid handig om te gebruiken in de 19.5 (19.9?) mm gaten van de Walko, trouwens ook in de MFT van Festool, en de bekende werkbankjes van B&D, Wolfcraft en zo. Met de meeste lijmtangen moet je eerst een vleugelmoer losdraaien, boutje loshalen, de kop omzetten, boutje er in priegelen, en de vleugelmoer weer vastzetten. Dat doe je een paar keer, totdat je de Bessey EZS lijmtang tegen bent gekomen. De spandiepte is 8 cm, je kunt flink wat kracht zetten, en de tang met een hand bedienen.
Spreiden kan je natuurlijk ook makkelijk, knopje drukken, kop er andersom op zetten, knop drukken en klaar is Kees.
Let wel op, er zijn 2 uitvoeringen van deze tang, een met een draaiknopje, dat is blijkbaar een nieuwe model, die moet je NIET hebben, koop het model met de drukknop, daarmee kan je blindelings de kop losmaken en weer vastzetten.
Zoals de naam het al zegt, kan je de lijmtang met één hand bedienen, wel zo makkelijk, ik zelf kom altijd een hand te kort als ik iets wil klemmen.
De winkel van Sander is een verhaal op zich, Sander trouwens ook. Je komt binnen, de systainers staan overal opgestapeld te wachten op nieuwe klanten, in het echte showroom gedeelte staan en hangen de kwaliteits gereedschappen netjes op merk gesorteerd bij elkaar. Op de vloer een echte Mafell Erika, type weet ik niet, maar Sander kan enthousiast vertellen over de voordelen van deze Erika ten opzichte van andere, ons en zeker mij, bekende merken.
Daarnaast lag nog een Incra LS Positioner, ik heb het even nagezocht in de folder, een aanslag voor onder andere freestafels, waarmee je op de tiende millimeter nauwkeurig de aanslag kan instellen, repeterend, die Amerikanen leveren dus blijkbaar in Inch maten en metrische maten, eindelijk. Als ik het goed begrepen heb is Sander bezig deze Incra te koppelen aan een Erika tafel, ben benieuwd.
Enfin, als geïnteresseerde in kwaliteits apparatuur en gereedschappen, voel ik me wel thuis in deze omgeving. Sander is inderdaad deskundig, en dat is wel zo prettig.
Ik ging weer huis en zuidwaarts met de besproken Bessey lijmtang, wat lamello’s van diverse maten, een fatsoenlijk aftekenpotlood, eindelijk, en een enorme voorraad folders die Sander tussen het gesprek door in de tas had gestopt.