In2Tools Erika CombinationTrack miter en T-Track 150 cm Must Have!

In2Tools Erika CombinationTrack miter en T-Track 150 cm Must Have!

€ 198,50
€ 164,05 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Wauw wat een super gave track is dit en een Must Have voor je Mafell Erika 70 en 85 zaagtafel!
Monteer deze track aan je Erika en ontketen een nieuwe wereld aan mogelijkheden, zie hieronder!
Het beste uit Duitsland komt samen met de meest universele tracks uit de US of A!
(Met Tel Sell voice) Mike this is amaazziinnggg..
Mike een T-Track in je zaagtafel is toch T-ucking handig?
Maar heeft de Erika dat niet?
Tony, dat lossen we natuurlijk even op!

Deze combinatie track bestaat uit een T-Track en een Mitertrack en is: DE oplossing om je Erika meer mogelijkheden te geven. Monteer deze track op je Erika en krijg de beschikking over alle mogelijkheden die onze Amerikaanse merken (Woodpeckers, Incra, Jessem, MicroJig) hiervoor gemaakt hebben. En dan ook nog eens super nauwkeurig!

Wat kan je er allemaal mee?
Dit onderstaande kan je nu allemaal op je Erika monteren en dit geeft enorm veel leuke nieuwe mogelijkheden.

In de T-Track rail monteer je:
- Featherboard
- Miterslider
- T-Track knobs en bolts
- Lijmklemmen
- Hold Down Clamps

In de miter track passen:
- Miter Fence
- Featherboards met een miterslider
- Hoekaanslag
- Mitering platvorm, Coping Box, Coping Sled
- Miterslider
- Miter Gauge

De mogelijkheden zijn zo divers dat we dat niet allemaal kunnen beschrijven. We hebben nog geen voorbeelden met wat je er allemaal mee kan, ik hoop dat klanten dat snel gaan mailen zodat we het aan jullie kunnen laten zien. We zijn zelf ook bezig met een sliding box in combinatie met de MicroJig klemmen, zie foto's en dit filmpje: https://www.instagram.com/p/CHLM4mHHJzS/

De track is ontwikkeld door in2Tools, wel bekend van de Centiplate, C-locs e.d. en we zijn de eerste die hem gaan verkopen.


In2Tools meldt:
Dit product is in ongeveer 2 jaar tijd in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd speciaal voor de Mafell Erika 70 en Erika 85 trek- en afkortzaag. We wilden al langer al die leuke dingen uit de USA op een Europese zaagtafel monteren, maar in Europa heeft geen enkel merk hier een standaard voor, er zit soms wel een gleuf in het zaagtafelblad maar waar het voor is? Dat weten de merken vaak zelf niet eens.
In Amerika heeft zo'n beetje elke zaagtafel en freestafel een miter- en T-track in het werkblad zitten en ze hebben allemaal dezelfde maten. Dus het werd tijd dat wij dat hier in Europa ook mogelijk gingen maken.
We hebben hierover met Mafell overlegd of dit mocht: Ja. En of ze in de nieuwe Erika de zwaluwstaart niet gingen veranderen: Nee. Dus gingen we aan de slag.

Wat zijn alle mogelijkheden van de ECT track?
Deze track heeft meerdere functies, je kunt hem dus rondom op je Erika monteren. De meeste mensen zullen er 1 kopen om te gebruiken als combinatie track. Koop je er later 1 bij dan kan je hem dus ook gebruiken als verbreding. Wil je dan iets met een miter track doen, dan bouw je hem om, handig toch!?

Omdat je de in2Tools ECT track niet alleen aan de zijkant kan monteren maar ook aan de voor- en achterkant maakten we hem ook in 150cm. Waarom? Stel je koopt 2 stuks van de 150cm en die monteer je aan de voor- en achterkant dan kan je zelf een verbreding ertussen maken van zowel links 50cm!!! als rechts 50cm!!! daarmee vergroot je het werkoppervlak en de stabiliteit van de Erika aanzienlijk! Mafell verkoopt ook een verbreding rails, maar die gaat maar tot een meter...

Passen alle accessoires van Mafell er nog op?
Het profiel van Mafell is gelijk met die van de ECT in2tools track, als je hem op je zaagtafel monteert dan passen alle accessoires van Mafell ook op de ECT track.

Waarom 2 verschillende lengtes?
De rails is verkrijgbaar in 100 cm en 150 cm, beiden passen op de Erika 70 en 85. De meeste mensen die niet veel ruimte hebben of een Erika 70, daarvoor is de 100cm rail. Heb je een Erika 85 en/of veel ruimte of je wilt een groot werkblad creëren dan neem je die van 150cm.

Wil je een lengte tussen de 100 en 150cm in?
Koop die van 150cm en kort hem in. De rail kan je op de Erika inkorten, het liefste met een zaagblad dat voor aluminium geschikt is. De RVS track die in de aluminium rail zit om de rail te klemmen, moet je met de handzaag of slijpschijf doorhalen.

Hoe monteer je de Erika Combination track aan je Erika?
Haal hem uit de verpakking, maak waar nodig de inbusschroeven los en schuif hem op een van de 4 zijdes van de Erika. Daarna draai je een aantal inbusschroeven aan totdat de rail stevig aan de Erika vast zit. Het moet een geheel worden. Het deel wat uitsteekt hoeft niet aangedraaid te worden.
Tipje: Zorg wel dat de schroeven een beetje vast zitten anders trillen ze misschien los..

In2Tools missie:
Wij willen samen met klanten duurzame en lokaal geproduceerde producten ontwikkelen, dat is wel zo fijn. Het product is in Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Het aluminium van deze Erika Combination Track is een mix van gerecycled aluminium en nieuw aluminium. Dat kan helaas niet 100% uit Nederland komen, hebben we wel geprobeerd en ook de extrusie mal is in Nederland gemaakt! Anodiseren is in Nederland gedaan en ook de laser gravering.. jep, Nederlandser dan dit kan het niet worden.

Op welke Erika past hij:
Hij past zowel op de oude Erika 70 en 85 serie (voor 2019) als de nieuwe (vanaf 2019)!
De Erika 60 heeft een ander profiel dus dat past (nog) niet.

Technische gegevens:


- Lengte 150 cm
- ± 65*40mm
- Kleur: Staalblauw
- Opdruk: Laser gegraveerd
- Materiaal track: Aluminium
- Materiaal klemstrip: RVS
- Schroef: Cilinderkopschroef A2 RVS M5 x 22mm (onderop)
(niet vervangen door 25mm dat maakt deuken bovenin je T-Track)
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 180730-ECT150
EAN code: 7442138769788

Review overzicht

2 van 2 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


December 10, 2020 20:23

-

(Vervolg) De komende vakantie dus, ga ik zaaghulpstukken maken voor op mijn Erika - om veilig en precies en snel te kunnen werken. Ideeën te over... ik kan niet wachten tot die zee van tijd van de komende vakantie!

December 10, 2020 20:19

-

Er zijn zo veel filmpjes op YouTube waar mensen allerlei handige zelfgemaakte hulpstukken op hun zaagtafel of freestafel hebben - die dan door een of andere gleuf in hun zaagtafel glijdt... Dan kijk ik naar mijn fantastische Mafell Erika en dan denk ik... had mijn Erika ook maar twee van die gleuven. Niet dus. Met Sander heb ik heb ik het daar al lang geleden vaker over gehad. En ook dat al die mooie T-track en Miter track hulpstukken en spulletjes die hij verkoopt niets voor mij zijn - want dat past niet op mijn Erika. Dat is nu dus opgelost. Met deze In2Tools CombiRail voor aan je Erika heb ik nu wel een Mitre track en een T-track aan mijn Erika. Top! De komende vakantie - door Corona-rustig - ga ik zaag-hulpstukken maken voor de In2Tools

Accessoires