Woodpeckers Conische Mal 48" / Precision Taper Jig voor tapstoelopende werkstukken

Woodpeckers Conische Mal 48" / Precision Taper Jig voor tapstoelopende werkstukken

€ 597,39
€ 493,71 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Woodpeckers komt nu ook met een Taper Jig, super gaaf en dan ook nog eens echt super groot! Gaaf hoor. Bekijk het filmpje, je kan er zoveel meer mee dan alleen tafelpoten zagen!
De scharnierende kegelmal heeft een plaats ingenomen in het arsenaal van meubelmakers in kleine winkels sinds de uitvinding van tafelzagen. Het gebruik ervan bereikte waarschijnlijk een hoogtepunt in de jaren vijftig en zestig toen "Mid-Century Modern" werd geboren en taps toelopende poten bijna elk nieuw meubelstuk sierden. Tot nu toe heeft niemand er goed over nagedacht om de conische mal veelzijdiger of nauwkeuriger te maken. Dat gaat veranderen. Met 21ste eeuw materialen en vervaardigingstechnieken zijn toegepast op dit 120 jaar oude gereedschap om een taps mal te produceren die regelmatig direct herhaalbare kwart graden instelling, materieel vastklemmen, zero-clearance materiële steun en de lengte capaciteit die kan zich uitstrekken tot 48" kan uitvoeren.
Woodpeckers introduceert de Precision Taper Jig.

Het instellen van de hoek van de Precision Taper Jig kan niet eenvoudiger. Een schaal met in elkaar grijpende tanden stelt de hoek nauwkeurig in stappen van een kwart graden in van 0 ° tot 7 °. Voor grotere hoeken kunt u overschakelen naar de andere schaal, die in stappen van een halve graad van 0 ° tot 15 ° gaat. Als u de hoek moet veranderen, zorgen de in elkaar grijpende tanden voor een perfecte uitlijning wanneer u moet terugkeren. Natuurlijk kunt u de mal ook in elke tussenliggende hoek vergrendelen.

Iedereen die een normale taps toelopende mal heeft gebruikt om meubelpoten te frezen, weet dat er aan het einde van de snede een moment van grote spanning is. Je werkt dicht bij het lemmet, er is niet veel materiaal meer en die rommelige hoek leent zich niet voor het gebruik van duwstokken of veerplanken. Maar de Precision Taper Jig is anders. Er zit een opofferende MDF-slee op de bodem en snelsluitklemmen rijden in de extrusierails. Uw werkstuk wordt tegen de slede gehouden in plaats van tegen de tafel van uw zaag. De slee elimineert ook de zorgen over uitscheuren aan de onderkant. Met een klembereik van 3" tot slechts 17/32" werken de klemmen op vrijwel elk taps toelopend project en de klemhendels dienen daarbij ook nog eens als handige grijppunten voor het duwen van de mal.

Voor een grotere voorraad heeft u twee keuzes. Je kunt een opofferingsslee maken die even groot is als je werkstuk, of je kunt de slee verwijderen en de Precision Taper Jig gebruiken om recht op de tafel te rijden, net als de rest. Het is uw keuze.

Als u meer dan de 32" capaciteit van de standaard Precision Taper Jig nodig heeft, kunt u deze uitbreiden tot 48". Sterker nog, als u nu de standaardeenheid koopt en een project aanneemt dat meer dan 32 inch per jaar bedraagt, kan de uitbreidingskit op elk moment worden toegevoegd.

Er is nog nooit een tapse mal geweest met al deze eigenschappen; capaciteit die kan worden uitgebreid van 32" tot 48" in een kwestie van minuten, een hoekresolutie van een kwart graden die onmiddellijk herhaalbaar is, materiaalklemming en ondersteuning zonder speling. Dit is een knappe, goedgebouwde tool die u met trots zult gebruiken. Het is ontworpen en gebouwd om ook de komende generaties houtbewerkers van dienst te zijn.

Zoals alle producten van Woodpeckers, wordt de Precision Taper Jig nauwkeurig bewerkt en zorgvuldig geïnspecteerd in onze fabriek in Strongsville, Ohio (net ten zuiden van Cleveland).

Leveringsomvang:
- Per stuk

Technische gegevens:


- Lengte: 48" / 122 cm
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: PTJ-48
EAN code: 810018203634
Type: Freesmal
Gebruik: Frezen

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews