M-PowerTools Point-2-Point 7 puntige aftekenhulp

M-PowerTools Point-2-Point 7 puntige aftekenhulp

€ 24,79
€ 20,49 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Uit de hand 7 aftekenpunten uitzetten, zonder rekenen, meetlinten etc.
Gewoon snel uitzetten en aftekenen met deze Point to Point harmonica aftekenhulp.
Point 2 Point, markeren met precisie zonder meetlinten, linealen of rekenmachines
De New Point MK2 neemt het gedoe uit handen bij het markeren met gelijke tussenruimten. Ideaal voor diegenen waarbij je oog direct valt op een niet op de juiste hoogte en/of afstand geplaatste schroef. De Point 2 bespaart een groot deel van het ongemak en tijd dat je normaal gesproken zou besteden aan de rekenmachine, tape-metingen en een kladblok.

Functies:
- Gelijke tussenruimtes maken:
Elk project dat afgewerkt moet worden met schroeven, spijkers of zelfs kledinghangers die exact op dezelfde afstand van elkaar geplaatst moeten worden, kan een gedoe zijn.
Als je niet de tijd neemt om ze nauwkeurig op de juiste afstand te plaatsen, zal het je direct als eerste opvallen wanneer er een niet op zijn juiste plek zit.
De P2P MK2 berekent snel en nauwkeurig het correcte aantal nummers en posities op een rij. De 7 integrale stangen gebouwd op het Point 2 Point mechanisme zetten gelijkmatig (als een harmonica) uit voor 7 nauwkeurige markeringspunten. Als het het waard is om het te doen, is het het waard om het precies goed te doen.

- Middelpunt-vinder:
Waar is het midden? Hoe vaak wil je gewoon precies het midden hebben van een bord? De centrale stang van de nieuwe Point 2 Point zet zichzelf meteen in het midden op een bord tot 76 cm (2-1/2 ft.) in de breedte.

- Lay-out verplaatsingen:
De sleutel tot het succesvol samenvoegen van panelen aan de rand met deuvels, of platte pluggen, is een consistent herhaalbare deuvel positie. Plaats het Point 2 Point mechanisme tot 12,7 cm (5") tussen de punten en zet het in die positie vast. Daarna kun je de M2K plaatsen op ieder ander werkstuk en zo de markeerposities overnemen zo vaak als nodig is.

- Het berekenen van de maximale aantal onderverdelingen:
Afvalreductie bij massief houten projecten kan een behoorlijk bedrag besparen. Dat begint met het maximaliseren van de afmeting en het aantal componenten dat uit elk stuk kan worden gehaald. Door het gebruik van de Point 2 Point krijg je de perfect zichtbare hulp tijdens het markeren en voordat je gaat zagen.

Eigenschappen:
- Design van het mechanisme:
Om de prestaties van de nieuwe Point 2 Point te verbeteren, is het nu gebouwd met een hogere tolerantie, waardoor de speling vermindert en de algemene nauwkeurigheid verbetert.

- Verbeterd uitrek-bereik:
De nieuwe Point 2 Point heeft een betere maximum verlenging van 6,35 cm (2-1/2"). Een volle 25% meer dan zijn voorganger.

- Meer robuuste ladderbomen en dwarsbalken.
De vaste componenten van het nieuwe MK2 mechanisme zijn 50% dikker dan de eerdere versie. Waardoor het aanzienlijk robuuster en slijtvaster is.

- Grotere klembouten:
Om alles vast te zetten heeft de MK2 in plaats van 4 klembouten slechts 2 klembouten die vastgedraaid moeten worden. Ze zijn veel groter, ergonomischer en sneller te gebruiken.

- Nylon draaipunt:
De oorspronkelijke draaipunten op de MK1 zaten met metaal op elkaar. De MK2 assemblage heeft een -,5 mm nylon huls gemonteerd op de 17 scharnierpunten. Hierdoor is het schaarsysteem soepeler en verbetert het tegelijkertijd de nauwkeurigheid.

- Nauwkeuriger:
De Point 2 Point MK2 is werkelijk een geheel nieuw product. Zijn nieuwe vorm is gedeeltelijk gevormd door suggesties, ideeën en feedback van eindgebruikers over de wereld.

Toepassingen:
- Het markeren van gelijke afstanden in een rij van bevestigingen, schroeven, spijkers, deuvels, pennen, etc.:
De traditionele manier om de posities van een rij bevestigingenpunten te berekenen, was door de lengte van de rij te meten en dat door het aantal punten te delen plus 1. Dan moet je dat ene extra punt delen door 2 en dat geeft je de start- en eindposities. Dan met de uitkomst van deze som telkens voor ieder bevestigingspunt de positie uitrekenen.
Als alternatief kan je de Point 2 Point MK2 uitrekken en het mechanisme op de gewenste lengte zetten. Vergrendel de setting op zijn plek met de Point 2 Point klembouten en je kan beginnen met markeren.

- Deuvelverbindingen in een raamwerk:
Deuvelverbindingen maken is een relatief moderne manier om een raamwerk samen te voegen. Het is snel, efficiënt en sterk. Het proces is simpel. Markeer de positie van de deuvels, frees de halfronde groeven aan de bovenkant, onderkant en zijkanten. Probeer het raamwerk als proef uit, om zeker te zijn dat alle groeven op de zelfde lijn zitten. Breng nu lijm aan in de groeven en plaats de deuvels en klem het ramwerk samen.
De Point 2 Point komt van toepassing om te weten hoeveel deuvels je moet gebruiken. Het geeft meteen op het oog het aantal en de afstand per rij. Als je het besloten hebt, kan je het mechanisme optillen en de setting op zijn plaats houden. Diezelfde setting kan op alle componenten gemarkeerd worden.

- Het onderverdelen van de ruw gezaagde houtstukken:
Het maken van op maat gemaakte meubelen van massief hout kan een kostbare opdracht zijn. Echter, besparingen kunnen gemaakt worden door er zeker van te zijn dat je beste gebruik hebt gemaakt van je basismateriaal. De Point 2 Point kan helpen bij het efficiënt markeren om zo het maximale aantal onderdelen uit het minimum aantal basismateriaal te kunnen halen. Vooral bij een taps toelopend kartelbord. Gebruik de 'middelpunt-vinder' voor het maken van een centrale lijn die het bord verdeelt en werk vanuit het midden naar buiten. Hiermee krijg je het grootste aantal van de langste onderdelen dat gesneden kan worden vanuit het midden van het bord.

- Controle over de porties in de keuken. Het gelijk verdelen van de cake:
We verkochten de allereerste Point 2 Point 13 jaar geleden gek genoeg niet aan een houtbewerker, maar aan een chef-kok die een toepassing zag voor in de keuken. Het onderverdelen van het etenswaar. Dit betekende dat je altijd goed uitkwam en dus nooit met het laatste stukje dat ofwel te groot of te klein was voor 1 portie bleef zitten.

- Positioneren van een rij van knopen op een blouse:
Nu de Point 2 Point verder is gegaan dan de houtbewerkers, is er geen stoppen meer aan. Eindgebruikers vinden allemaal verschillende toepassingen. Ze worden gekocht onder het mom van 'een must-have voor hobbyisten'. De Point 2 Point heeft zijn weg al gevonden in veel gereedschapskisten door het land. Van meteen positioneren van knopen op je blouse tot en met gelijkmatig verdelen van de plooien in de gordijnen.

Tips:
- Voor rechts- en linkshandige gebruikers. Gebruik altijd de 'Upright Cut Out' aan de zijde van waar je het potlood houdt. Is dit niet het geval, roteer de Point 2 Point 180 graden.

- Voor aanhoudende resultaten: verleng altijd het mechanisme tot het maximale breedte voordat je het mechanisme vastzet in de gewenste setting.

- Door de lichte, maar nodige, speling in het mechanisme is de Point 2 Point niet geschikt voor het markeren van kleine hoge tolerantie verbindingen zoals zwaluwstaarten en vingerlassen.

- Gebruik - indien mogelijk - de Point 2 Point op een vlak oppervlak.

- Zorg er altijd voor dat beide klembouten los zijn voordat je het mechanisme uitrekt.

Technische gegevens:


- Maximale uittreklengte: 71 cm (28")
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 20045
EAN code: 5060510650237

Review overzicht

1 van 1 beoordelingen

4 van 5 sterren


0%

100%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


December 28, 2023 12:50

Thijsh

Super handige tool; vooral als je vaak op gelijke afstand moet schroeven. Qua nauwkeurigheid binnen de millimeter. Veel beter uitgevoerd dan de dunne en slappe versies voor in de naaikoffer. (NB Er bestaan nog veel nauwkeurigere versies, die bijv door instrumentenmakers worden gebruikt, dus ik geef 4 sterren aan dit product, omdat er nou eenmaal nog betere te krijgen zijn). Aanrader.