Seneca Woodworking Parallel geleider systeem voor Festool of Makita geleiderail (excl. T-Track)

Seneca Woodworking Parallel geleider systeem voor Festool of Makita geleiderail (excl. T-Track)

€ 227,50
€ 188,02 Excl. btw
  • iDEAL
  • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
  • Credit card
  • Bancontact
  • SOFORT Banking
  • Giropay
  • PayPal
  • Banktransfer

Niet op voorraad

Verwachte levertijd in 90 dagen


  • Bel of mail voor professioneel advies
  • Gratis op te halen in Haarlem
  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 250,-*
  • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Na de prachtige set die Woodpeckers ooit gemaakt heeft als OneTime Tool is er nu eindelijk een betaalbare versie die super nauwkeurig is en echt werkt. Ja, beter dan die van Festool, zoals je kan lezen op het FOG forum. Deze set is wel iets duurder maar dat is het verschil zeker waard.

Met deze prachtset van Seneca Woodworking zaag of frees je eenvoudig parallelle snedes!
LET OP: Om deze te kunnen gebruiken heb je 2 stuks T-Track Plus van Incra nodig, kijk even of ze voorradig zijn. Als deze er niet zijn, kan het erg lang duren voordat deze weer binnenkomen. Dit vanwege de lange levertijden van Incra.

Het Seneca Woodworking parallel geleider systeem voor zowel Festool als Makita geleiderail is een set van bewerkte aluminium onderdelen die zijn ontworpen om te werken met Incra's T-Track Plus rails (niet bijgeleverd) van elke lengte.

Bij gebruik in combinatie met het Festool of Makita geleiderail systeem, zorgt deze setup voor consistente zaagsnedes parallel aan de snijlijn.

Het parallel geleide systeem wordt geleverd met twee sets stoppers.
Door de stoppers kun je materiaalsnedes maken die breder zijn dan de geleiderail.

De smalle adapters kunnen onder de geleiderail geplaatst worden, helemaal tot aan de zaagsnede, waardoor het mogelijk is om nauwkeurig en herhaaldelijk dezelfde zaagsnedes te maken met zeer smalle afmetingen.
Deze adapters zijn zo ontworpen dat ze verstelbaar zijn vanaf de bovenzijde van de T-Track en de Incra schaalverdeling direct leesbaar is.

Met dit systeem kun je materiaal zagen met een breedte dat gelijk is aan de lengte van je T-Track rails plus een extra 7" (dit is goed voor de extra breedte van de geleiderail en de stukjes van de T-Track die "verloren" gaan omdat de stoppers iets ruimte nodig hebben om op te klemmen).
Dus bijvoorbeeld, met een paar 18" T-Track's moet je in staat om zaagsnedes te maken tot een breedte van 25".

Wij leveren bijvoorbeeld de 48" T-Tracks die zijn 122 cm samen met de 7" kan je dus parallel zagen tot een breedte van 140 cm.
Je kan natuurlijk ook een 48" T-Track rail in tweeën zagen, dat is voor veel doeleinden ook genoeg.

Leveringsomvang:
- Twee rail beugel adapters voor het vastmaken van de T-Track Plus (T-Track Plus profielen zijn NIET inbegrepen en moeten los worden aangeschaft) aan de Festool of Makita geleiderail
- Twee verstelbare rail stoppers
- Twee smalle adapters voor onder de rails (instelbaar vanaf de bovenkant van de T-Track)
- Twee schuif-adapters voor de bevestiging aan de T-Track
- Bevestigingsmateriaal

Technische gegevens:

- Geanodiseerd zwart aluminium (excl. schuif-adapters)
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: SWPG03
EAN code: 850212005153
Gebruik: Geleiden

Review overzicht

2 van 2 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


February 3, 2019 09:08

-

(te) prijzig. Maar geen moment spijt van gehad. Repeterend, super nauwkeurig, tijdbesparend en makkelijk in gebruik. Ik meet inmiddels niets meer op mijn plaat maar zet het rechtstreeks met deze dingen uit.

October 1, 2017 00:00

-

Vandaag deze nieuwe geleiders eens in gebruik genomen en flink kunnen proberen. Ik heb de MFT/3, maar, die kan slechts tot zo'n 70 cm inkorten en niet lange platen rippen. Dat doe ik nu met deze dingen en wat een geniaal systeem! Ze zijn prijzig, zeker, als je kijkt wat je eigenlijk krijgt zijn ze misschien wel absurd prijzig, maar, ze werken precies, het is echt maatwerk en je kunt repeterend over lange lengtes platen rippen, zonder steeds weer met meetlint e.d. aan de slag te moeten om je geleiderail op de exact juiste plek neer te leggen. Caliberen van de afstandhouders gaat eenvoudig, eenmaal een bekend stuk hout onder je lineaal leggen en je kunt de aflezing zo verschuiven dat hij precies klopt. Dat betekent dat je een stukje van je meetlint moet afknippen, althans, ik wil graag de werkelijke waarde aflezen en dus heb ik de breedte van de Festool lineaal + de houder van de Incra afgetrokken van de schaalverdeling. Niet goedkoop, wel superhandig spul.