Inloggen
Winkelmandje

Mini review: Festool SYS-PowerHub SYS-PH

Geplaatst op 5-5-2016 door Sander

Introotje

Ik heb de Festool SYS-PowerHub SYS-PH in een opwelling gekocht, dat geef ik meteen toe. Niet bij Sander, want die had hem toen niet. Maar wel een reviewtje bij Sander, want hij vindt dat leuk, dat weet ik. Ik ben bepaald een Festool fan dus.
Mafell vind ik ook helemaal top voor de machines, maar voor dit soort klushebbedingetjes moet je toch wel bij Festool zijn. En iedere keer als ik met een verlengsnoer en stekkerdoos aan het hannesen ben denk ik “waarom zit dat niet in een systainer?”
Dus toen ik de SYS-PH tegenkwam was ik al verkocht. Zodoende.

Voordelen

• Een verlengsnoer en stekkerdoos horen bij je standaarduitrusting. De SYS-Hub is een systainer dus die tegelijkertijd een goeie stekkerdoos is. Gewoon handig.
• Een beetje een goeie bouwstekkerdoos en een losse systainer is inderdaad wel een alternatief, maar samen ineen is wel handig. En zo heel veel duurder ben je eigenlijk ook weer niet uit…
• Als je graag geordend werkt, iets met systainers hebt en je het genoegen kunt veroorloven, tsja…
• Heb ik spanning of niet? Altijd een belangrijke vraag. Het lampje op de voorkant is dan een klein maar toch groot gemak.
• Wie heeft er geen mobile telefoon bij zich? Even hand opsteken – oké er zijn er een paar, maar de meeste hebben er wel een bij zich. Die kan je veilig opbergen in deze SYS-PH en hem dan ook opladen, want er zit een stopcontact in de SYS-PH. Handig!

Nadelen

• Er zitten gaten onderin in de systainer! Hé? Wat? Ja dus. daar was ik wel even erg verbaasd over. Losse kleine onderdelen in deze SYS-PH systainer bewaren is dus geen goed plan. Dan word je Kleinduimpje of een zaaier.
De gaten zitten denk ik in de SYS-PH uit veiligheidsoverwegingen. Stel het lekt op de werkplaats of je werkt buiten en het gaat regenen. Als dan je SYS-PH vol zou lopen met water, dan heb je dus sluiting. Dat is niet goed. Omdat er gaten in zitten kan dat dus niet – het water loopt eruit. Zou dat het zijn? Of is het voor de koeling? Zeg het maar, ik weet het niet. Feit is wel dat er gaten in de bodem zitten, zie foto, en dat is voor mij wel even wennen.
• Het snoer is 10m en geen 25 ofzo. Dat is niet echt heel lang. Aan de andere kant moet je er niet aan denken 25m snoer in een systainer te proppen. Of er weer uit te halen. Daarvoor is een haspel uitgevonden. En die 10m in de systainer stoppen, daar ben je ook wel even mee bezig.
• Hoe leg je het uit dat je orde € 185 uitgeeft aan een stekkerdoos? Nou ja – ik zo dus.

Wat ik niet snap

• Waarom een neopreen snoer en geen groen LPUR?
• Het is wel een kabel van Nexans - dat is wel kwaliteit. Maar een stinkkabel - of lekkerluchtjekabel, het is maar net wat je lekker vindt.
• Kon het nou echt niet zonder gaten in de Systainer?
• Waar zijn die klemmetjes aan de achterrand goed voor?
Raadselachtig. Wie het weet mag het zeggen.

Sander zegt: Dat weet ik :-)
Het is een nieuwe toevoeging en zit in alle nieuwe systainers. Tanos heeft daar een nieuw handig tooltje voor bedacht. Festool verkoopt dat nog niet, maar zal vast komen. Zodra het op de site staat zet ik hier een link er naar toe.

Zou ik het weer doen?

• Ik ben er een beetje dubbel over. Ik gebruik de SYS-Powerhub met een smile op mijn gezicht, dat is ook wat waard, maar een beetje overdreven voelt het toch ook wel…
• Tegelijk weet ik me nog goed te herinneren hoe ik mijn eerste echte bouw stekkerdoos kreeg en hoe ik die met veel plezier nog steeds gebruik. Dus wat betreft nuttigheid en bijdrage aan plezier in m’n werk zit het ook wel goed.
• Laat ik zeggen – het valt in de categorie “doe jezelf een lol als Festoolfan” en zo van “als je jezelf wilt verwennen” – dan is het leuk. Dat wilde ik en het is gelukt ook.
• Iedereen is anders en jezelf kennen is een hele kunst. Ik ben happy met af en toe zo een gekke aankoop als de Festool SYS-Powerhub SYS-PH.
• Dus zou ik het weer doen? Als ik mijn centen zou moeten tellen bij elke klus, dan niet. Maar in eenzelfde opwelling van “en nu iets leuks voor erbij” zou ik het zeker weer doen als ik het me kan veroorloven.
• Maar dan even ‘down to earth’: net als met goed gereedschap is deze Festool SYS-Powerhub SYS-PH echt wel zijn geld waard als je het puur rationeel bekijkt.
• Dus conclusie: ja, ik zou het weer doen (maar ja, wie ben ik?)

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220529 13:50:15 PC00False0FalseTrue220102