Inloggen
Winkelmandje

Tips voor de scraper van Oneida

Tips voor de scraper van Oneida
Geplaatst op 21-6-2017 door Sander

Oneida-Air Ultimate Dust Deputy Cycloon op de Festool CTL Mini

Het Dust Deputy systeem past met de bijgeleverde onderdelen redelijk goed op een CTL midi, zie bijgevoegde foto.
Het systeem is in een half uurtje in elkaar gezet en inderdaad moeten er 2 inkepingen gemaakt worden op de lippen aan de opvangbak, zodat de systainer clips van de midi passen. Een klusje van niet meer dan 10 minuten. Ik gebruik de Dust deputy in combinatie met de Viper Scraper en een 27 mm, 5 m slang van Festool om de onderzijde van een dakgoot met meerdere dikke verflagen te strippen. Daarmee had ik wel wat aanloopproblemen en het systeem verstopte regelmatig.

Voor toekomstige gebruikers is het misschien handig om te vermelden dat de Viper i.i.g niet past op de 27 mm aansluitmof van Festool. Waarschijnlijk had ik dat kunnen weten als ik goed naar de inch-maten van de aansluiting had gekeken. Ik ben eerst wat gaan prutsen met duct-tape, maar dat werkte niet. Vervolgens heb ik een simpele aansluiting gemaakt van een stukje (40 mm) PVC-buis en het heteluchtpistool, zie foto.

Het geheel sluit erg goed aan op de Viper (spelingsvrij) en werkt eigenlijk verrassend goed. Volgens mij maakt het de Viper zelfs nog een stukje steviger. Het valt me i.i.g. op dat ik het meestal aan de PVC-buis vasthoud. Een bijkomend voordeel is dat i.g.v. een verstopping de aansluitmof zeer snel is los te halen. Dat het systeem nog regelmatig verstopt ligt overigens grotendeels aan de (te) kleine diameter van de 27 mm aansluitmof. Vooral de verfsnippers van dikkere lagen gaan daar soms niet doorheen. Ik vermoed dat het met een 36 mm slang beter zal werken, maar die heb ik niet en vind ik voor het boven het hoofd werken te lomp.

Resultaat met de Dust Deputy en de Viper Scaper

Over het algehele resultaat van de combinatie Dust-Deputy en Viper ben ik verder zeer tevreden. Het geeft nauwelijks nog rommel en daar was het me aanvankelijke om te doen. Opruimen na afloop is vrijwel niet meer nodig  wat enorm veel tijdwinst oplevert. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld strippen met een afbijtmiddel, dan gaat dit veel sneller en afbijten blijft een enorme smeerboel. Ook de opvang van de Dust-deputy in een plastic zak is een uitkomst. Zelfs na een enorme hoeveelheid verf van de gehele dakgoot blijft de stofzuiger zijn capaciteit behouden.

Conclusie

Al met al, wat mij betreft een aanrader voor verfstrippen als je niet van opruimen houdt en als je de buren te vriend wilt houden....

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn feedback.

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220522 04:17:43 PC00False0FalseTrue220102