Inloggen
Winkelmandje

De KSS300 die ik bij Sander kocht had 30 dagen ervaring

De KSS300 die ik bij Sander kocht had 30 dagen ervaring
Geplaatst op 21-6-2012 door Sander

'splinterplint'

Leuk klusje voor na het eten: nieuwe 'splinterplint' (woord van mijn zoon) op de KSS300 plakken. Aanslag eraf schroeven (torx), oude eraf trekken, lekker met een beetje benzine en een klein plamuurmes in de weer om de lijmresten te verwijderen, liniaal goed schoon maken en voorzichtig de nieuwe strip erop plakken (er zit een plakstrook op). Daarbij wel even opletten dat je de strip goed zijwaarts tegen de liniaal aandrukt.

De strip blijkt iets te lang te zijn, er moet dus een stukje afgesneden worden. Dat is even pielen omdat het een taai soort plastic is. Met een brede bijtel lukt het strak en precies, maar met een mes gaat het ook prima.

Dan de aanslag terugschroeven en de splinterstrip op een plank afzagen met de zaag op ca 3mm diepte ingesteld.

Haaksheid controleren

Daarna heb ik de haaksheid van de aanslag gecontroleerd. Ik legde daarvoor de liniaal op een plank die ik van tevoren mooi haaks had afgezaagd. De aanslag die voor het verwisselen van de splinterstrip losmoet heeft bij het terugschroeven door de tapse gaten en schroeven amper speling, maar wat er aan speling is heb ik gebruikt om de beide aanslagen van de liniaal zo haaks mogelijk op de splinterstrip te krijgen.

Daarna weer proefzagen en de haaksheid nameten. Zodra de afwijking even groot is als (of kleiner dan) het verschil ten gevolge van nauwkeurig aanleggen of vlot aanleggen moet ik ermee stoppen - wat moeilijk is voor een Pietje Precies. Ter geruststelling heb ik nog een paar sneden gemaakt in (goed na te meten) meubelplaat. Als ik nauwkeurig aanleg is de snede net zo haaks als mijn winkelhaak. Leg ik snel aan, dan kan er een haartje verschil zijn over 30cm breedte. Wat wil ik nog meer?

VLOERTJE..

Zo, klaar voor de eiken vloer bij een vriend zaterdag. Dat wordt een record zetten, want sneller dan met de KSS300? Zou werkelijk niet weten hoe dat zou kunnen.

En zondag een reviewtje :-)!

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220529 13:25:34 PC00False0FalseTrue220102