Inloggen
Winkelmandje

Mirka abranet schuurpapier op de Festool Rotex Ro150

Mirka abranet schuurpapier op de Festool Rotex Ro150
Geplaatst op 25-4-2013 door Sander

Schuurpapier aan flarden

Vervelend puntje is alleen wanneer je iets schuurt dat niet vlak is als ene tafel of een vloer, maar een rand of erger nog een punt heeft. Bij voorbeeld de kopse kant van een balk of een gewoon op de hoek van een tafelblad. Dan wil het mij nog wel eens gebeuren dat ineens het schuurpapier aan flarden ligt omdat die punt of hoek in een van de afzuiggaten haakt. Jammer - schuurpapier weg en een nieuwe pakken.
Overigens gebeurt dat met dunner schuurpapier eerder dan met dikker schuurpapier - wat op de foto staat is niet het dikste schuurpapier, maar wel schuurpapier dat ik graag gebruik. Punt blijft dat de gaten in het schuurpapier ergens achter kunnen blijven haken.

Voor mijn verjaardag heb ik zo een schuurblokje van Festool gevraagd waar je RO150 schuurpapier op kan klitten - zodat je dat nog goede schuurpapiertje nog kunt gebruiken voor handwerk.

Toch maar naar Sander geluisterd

Kort geleden toch maar eens naar Sander geluisterd toen hij over Mirka begon. Weer. Opnieuw. Lange tijd tegen dovemansoren - want ik kan heel goed niet luisteren als ik iets niet wil horen. Toen ik weer eens klaagde over mijn RO150 schuurpapier dat eerder schuurde dan het op was begon Sander weer over Mirka en Abranet. Nou ja - wat doe je daar dan mee?
 
Ik had inmiddels een ex-beurs UVA 115 e gekocht, waar ook Mirka Abranet schuurpapier - sorry - schuurnet op zit. En ja, zien is geloven. In mijn geval: ervaren is geloven. Dus toen Sander weer eens over Mirka en Abranet begon heb ik de stap gewaagd (zo voelde het toch wel een beetje - gek is dat). En ik heb een set Abranet schuurnet voor de RO150 gekocht.
 
Mirka Abranet heeft geen grote gaten. Het heeft een heleboel mini gaatjes, want het is een net. Er is ook een speciaal tussen klittebandvel dat je tussen de Rotex RO150 schuurzool en het Abranet schuurnet stopt. Daarmee spaar je je schuurzool - die een heel stuk duurder is van zo een Mirka tussenklitvel. (Wel even de gaten uitlijnen als je 'm erop legt)

Wat zal ik zeggen?

Zie de foto's. Ik had een gemeen stuk oud eiken genomen dat ik eerst voor een deel door de vandiktebank had gehaald. Er zaten schuren in, er staken haken uit en ik heb ook de kopse kant geschuurd. En een holle zijde ook nog.
 
Zie verder vooral de foto's. Ik ben overtuigd. Het schuurvel bleef heel, ook als gewoon niet oplette en er maar even lekker overheen ging met de RO150. Mooi glad geschuurd, zelfs waar er scherpe haken uitstaken.
 
Mirka Arbranet op je Rotex - moet je vooral uitproberen! En als je ook ieta anders dan grote vlakken schuurt - dan moet je het al helemaal eens uitproberen. Top.

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220529 12:56:22 PC00False0FalseTrue220102