Inloggen
Winkelmandje

Ik ga op reis en ik neem mee… kleine krachtpatsertjes!

Geplaatst op 2-12-2016 door Sander

Tip van eeen Deense collega:

Een Deense collega van mij liet me zien dat hij op reis altijd een kleine Victorinox bij zich heeft en die ook altijd door de security krijgt – binnen de EU. Dat moest ik ook proberen! Eerst heb ik de regels opgezocht. Het blijkt dat je binnen de EU messen met een blad van max 6 cm bij je mag hebben in je handbagage. Naar en binnen de VS mag dat niet, daar mag je totaal geen scherpe voorwerpen bij je hebben in je handbagage.

Maar er voor de EU wel een maar. Want wanneer de man of vrouw van de security er bij de check anders over denkt, dan kan je mes alsnog afgenomen worden. Totaal geen zekerheid dus, maar wel een beetje hoop

Victorinox Minichamp

Eerst heb ik een Victorinox Minichamp gekocht. Die heeft van alles, waaronder een mesje, schaartje, pincet en nog heel wat dingetjes, waar onder ook een pennetje. Erg handig. Ik ben er nu 5 keer mee door de security gekomen op vliegvelden binnen de EU. Ook een keer in de UK. Dat is mooi. Met de Victorinox Minichamp kom ik heen heel eind met mijn gefröbel.

Leatherman Squirt PS4

Ik miste nog wel een aantal functies op de Minichamp, dus ben ik naar een mini Multitool opzoek gegaan. Airmails daar kan je wat mee – anders had ik hem bij GereedschapPro besteld. Ik heb via de KLM een Leatherman Squirt uitgezocht en op laten sturen. Wat een leuk en degelijk dingetje is dat! Wel iets minder afgewerkt, dus ik ben nog wel een avondje aan het slijpen en afbramen geweest, maar dat is ook een leuk klusje.

De Squirt heeft een tangetje, draadknipper, een echtere vijl (niet zo een nagelvijl van de Victorinox), ook een schaartje maar dan anders, een mesje natuurlijk maar ook twee iets grotere schroevendraaiers. Prima. Die gaat nu ook mee en is tot nu toe ongeschonden door de security gekomen.

LedLenser K2

Bij de opening van de GereedschapPro winkel in Haarlem zag ik in het rek een mooie kleine LedLenser K2 hangen. Een 5 cm lang degelijk aluminium led zaklampje van het formaat Minichamp en Squirt. Een kwaliteitszaklamp maar dan mini. Verrassend hoeveel licht er uit de K2 komt! Meer dan zat om iets in een donker hoekje te zoeken, een weggerold schroefje ofzo. Of om in iets naar binnen te kijken dat ik open heb gemaakt. Ideaal voor dat soort bijlicht momentjes.

De Fixr

Sinds kort heb ik ook een Fixr minitooltje van GereedschapPro. Of die mee mag in het vliegtuig, dat weet ik nog niet. Ik zou niet weten waarom niet, het mesje dat erop zit is namelijk maar 7mm breed. Ik heb het nog niet geprobeerd – maar dat gaat nog wel gebeuren.

Genieten onderweg

Het gevoel onthand te zijn wanneer ik binnen de EU vlieg met enkel hangbagage is voorbij. Sterker nog, ik kan echt van genieten van wat je met zulke mini dingetjes als de Victorinox Minichamp, de Leatherman Squirt PS4 en de LedLenser K2 allemaal kunt – en van de kwaliteit van zulke mini gereedschapjes.

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220529 14:13:58 PC00False0FalseTrue220102