Inloggen
Winkelmandje

Hippe potloden – die ook nog eens handig blijken te zijn, mini review

Geplaatst op 9-7-2018 door Sander

Tijd voor zelfreflectie.

Dat leidt dus alleen maar af en als ik ergens een pest hekel aan heb – zo ken ik mezelf – dan is het in het zoeken naar iets dat ik zelf kwijt heb gemaakt. Bijvoorbeeld naar bonnetjes aan het einde van het kwartaal, heel soms naar mijn bril, nog veel minder vaak naar mijn zakmes maar vaak naar mijn potlood. Te vaak. Tijd voor zelfreflectie.

Waarom?

Waarom ben ik mijn bril niet kwijt?
Omdat ik daar wel bij nadenk, daarvoor is mijn bril te belangrijk. Geen optie voor een potlood.

Waarom ben ik mijn zakmes niet kwijt?
Omdat ik die altijd, automatisch, terugstop in het hoesje aan mijn riem. Automatisme – en het gaat ook lekker snel en gemakkelijk.

Oké – dat is het dus.
Ik heb voor mijn potlood iets snels en gemakkelijks nodig, iets als een hoesje voor aan mijn riem of voor aan een zak.

Even met Sander overleggen….

De eeste keuze

Eerste keuze was de Pica-Dry Longlife Automatic-Pen. Met handige houder voor aan een zak of riem en met een puntenslijpertje in de punt van de houder. Die heb ik uitgeprobeerd, het is een mooi ding, degelijk, maar ik weet het niet, ik weet het niet, het ligt niet helemaal lekker in de hand ofzo, ik weet het niet. Hij bleef na even op de plak liggen thuis en ik was weer met timmermanspotloden en vulpotloden in de weer.

De tweede keuze

Tweede keuze was een Pica Pocket, een houder waar een gewoon timmermanspotlood in past. Met een handig mesje onderaan om het potlood mee te slijpen. Ook handig – dat zeker – maar na wat uitproberen bleek hij voor mij te lang. Zat te vaak in de weg. En wat ook uitmaakte is dat ik toch wel erg graag zo een puntje wil als de Pica-Dry Longlife Automatic Pen heeft.

en toen de Sander zegt Must Have: Beste potlood op de markt!

En toen zag ik ineens op de site van GereedschapPro het Hultafors HDM markeerpotlood staan. Yes – dat is ‘m dacht ik meteen. Ik heb er een paar besteld (ik ken mezelf) en afgelopen week uitgeprobeerd.
 
- Blijft super goed aan je broekzak zitten door de scherpe haakjes onder de klip
- Brede opening aan de bovenzijde, daardoor steek je het potlood makkelijk terug
- Het potlood zit met een aangenaam en zeer robuust klikje vast – klik = vast = fijn
- Handig slijpertje onder de klip waar je goed en makkelijk bij komt, ook als de houder aan je broekzak of riem vast zit
- Lekker in de hand liggend plat ontwerp – voelt aan als een vertrouwd timmermanspotlood
- Maar dan wel met zo een mooie en stevige metalen punt waardoor je goed zicht hebt op wat je doet
- En het ding kan goed tegen een stootje, hij is gewoon echt goed robuust uitgevoerd en overleeft goed hoe ik met potloden omga.
- Uuhh.. Wino.. je vergeet te melden dat hij niet wegrolt?
O ja! Inderdaad! Dat was mn dingetje met de Pica - die rolde weg en viel telkens! Zet je t er bij?

Er is meer wat dit markeerpotlood gewoon fijn

– ik ben nog aan het zoeken naar wat het allemaal is. Belangrijkste voor mij is echter dat er iets met dit Hultafors HDM markeerpotlood is waardoor het voor mij gewoon wel werkt en ik mijn potlood ineens niet de hele tijd kwijt ben. Dat was een vreemde gewaarwording – en fijne vreemde gewaarwording!

Conclusie

Dus voor mij is het Hultafors HDM markeerpotlood een blijvertje – letterlijk - en dat was precies wat ik zocht!

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220525 21:56:46 PC00False0FalseTrue220102