Bridge City Tool Works Quality is Contagious: Standard Hardbound Edition boek OP=OP

Bridge City Tool Works Quality is Contagious: Standard Hardbound Edition boek OP=OP

€ 148,99 € 99,99
€ 82,64 Excl. btw
 • iDEAL
 • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor echt advies
 • Betaal zoals jij wil
 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis op te halen in Haarlem
Productinformatie

Sander zegt

Heel mooi boek, toolporn!
De foto's zijn echt waanzinnig en de producten ook trouwens.
Ik heb maar een paar boeken kunnen krijgen.
"Kwaliteit is Besmettelijk" volgt de relatie tussen John Economaki en Joe Felzman.
Zij ontmoetten elkaar toen ze in de twintig waren toen John meubelontwerper / maker was en de relatie bleef toen John Bridge City Tool Works opstarttte in 1983.Ze werken al bijna 40 jaar samen.

Dit vierkante "koffietafel-boek" is uitgegeven door Museum of Contemporary Craft, bevat 204 pagina's en heeft meer dan 280 prachtige foto's van de bekroonde fotograaf Joseph Felzman en een voorwoord van Jay Maisel.

In aanvulling op de standaard ingebonden versie met stofomslag is er ook een gesigneerde en in beperkte oplage verkrijgbare Clothbound Boxed Collector's Edition.

Liner Notes
John Economaki is misschien wel de meest innovatieve gereedschapmaker van onze tijd.
Hoewel je hem waarschijnlijk niet persoonlijk kent, zijn de meeste houtbewerkers wel goed bekend met zijn prachtig gedocumenteerde ontwerpen, allemaal te vinden bij Bridge City Tool Works, het bedrijf dat hij meer dan 30 jaar geleden begon.

Om er zeker van te zijn, John Economaki is een kunstenaar die 'kunstenaarsgereedschap' maakt dat inspireert bij het volgende project, de volgende uitdaging, het volgende uitzonderlijke driedimensionale stuk, en het behouden van de creativiteitsstroom.
Maar hoe hij zijn kunst vertaalt in een succesvol bedrijf, is een waardevol verhaal voor iedereen die een ambachtelijke carrière wil maken. In
Quality is Contagious: John Economaki en Bridge City Tool Works, 36 Years Through the Lens of Joe Felzman, deelt Economaki zijn leercurve met het perspectief van een self-made man en de vrijgevigheid van een leraar. Hij is het positieve bewijs dat het niet genoeg is om een ??talent te hebben; het is het weten hoe waar te nemen en hoe het er moet komen.

"Je hart volgen met roekeloze overgave is volkomen aanvaardbaar als je bereid bent om gazons te maaien voor de rest van je leven." Punt uit! Economaki bakt geen zoete broodjes wanneer het gaat om de worstelingen die je onderweg tegenkomt, hij leidt gewoon door het goede voorbeeld te geven met daarbij soms wat pareltjes van zijn wijsheid.

Een pareltje in het bijzonder: "beknibbel nooit op de beelden die dienen als jouw ambassadeur in de wereld" past bij de creatieve samenwerking van meer dan drie decennia met Joe Felzman, een Hasselblad Masters Award-winnende fotograaf.

De twee ontmoetten elkaar in 1977 bij puur toeval tijdens het proberen een fotodroger aan te krijgen in een gehuurde donkere kamer. De terloopse goudeerlijke opmerking van Felzman dat de foto die Economaki probeerde te printen in wezen waardeloos was, raakte een zenuw bij Economaki. Vanaf die dag zou Joe Felzman elk meubel en elk gereedschap fotograferen dat ontworpen en ontwikkeld was door John Economaki. Met vaardige precisie in slim bedachte, vakkundig uitgevoerde contexten, bracht hij het werk van Economaki naar het volgende level door zijn gereedschappen te presenteren als werkelijke kunstobjecten.

Kwaliteit is besmettelijk en het biedt een momentum: het soort dat twee uitzonderlijk getalenteerde mensen in staat stelt om te gedijen in hun loopbaan.

John Economaki is oprichter en voorzitter van Bridge City Tool Works, het bedrijf dat hij in 1983 oprichtte.
Hij woont in
Portland, Oregon en reist heinde en verre om les te geven aan aspirant-houtbewerkers.
Fotograaf
Joe Felzman winnaar van de Hasselblad Masters Award zou elke dag te schieten, zelfs als het niet zijn beroep zou zijn. Zijn atelier in Pearl District Portland is een gastvrije toevluchtsoord boordevol apparatuur en een heuse inventarisatie van interessante oppervlakken.

(Jacket Liner Notes by Marilyn Musick)

Technische gegevens:

- Uitvoering: standaard harde kaft
- Aantal pagina's: 204
- Afmeting: 30,5x30,5 cm
- Uitgever: Museum of Contemporary Craft
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: BCbookHCUSA
Type: Naslagwerk

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews