Hultafors Waterpas aluminium Libella 2000 waterpassysteem

Hultafors Waterpas aluminium Libella 2000 waterpassysteem

€ 195,59 € 170,23
€ 140,69 Excl. btw
 • iDEAL
 • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor echt advies
 • Betaal zoals jij wil
 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis op te halen in Haarlem
Productinformatie

Sander zegt

Een multifunctioneel waterpas systeem. Het begint bij de basis bij deze Libella 2000.
Een compacte maar hele nauwkeurige waterpas die je standalone kan gebruiken maar ook kan verlengen door de verschillende rails. Hij is namelijk 5 x zuiverder dan een normale waterpas. En deze lebellen kun je nastellen en zelfs vervangen als ze stuk zijn, hoe duurzaam is dat! Dt is een systeem wat we in nederland niet kennen maar het is echt een super handig systeem. Van kleine zuivere 30 cm tot 310 cm lange waterpassen. En door de wig kun je ook op afschot werken over grote afstanden.

Zie onderaan bij de gekoppelde producten wat mogelijk is en kijk natuurlijk het filmpje.
Libella 2000 is een korte waterpas van gegoten aluminium met een glad contactopppervlak. Hij is voorzien van breukvaste bloklibellen met een vergrootglas en een lichtgevende reflector, die ervoor zorgen dat hij ook bij slecht licht goed af te lezen is.

De radius van de libel is 1.000 mm, die zorgt voor een gevoeligheid van 2 mm/m. De tolerantie is ±0,25 in de normale positie en ±0,75 mm/m in omgekeerde positie. Door het toevoegen van de speciale rails en wig kan de Libella 2000 bij veel verschillende toepassingen gebruikt worden.

De echte kenner zal deze waterpas misschien herkennen. Met zijn rode aluminium behuizing valt de Libella 2000 op. Met een lengte van slechts 310 mm kan deze waterpas zelfstandig gebruikt worden in smalle ruimtes. Maar zijn meest opvallende eigenschap is dat de lengte van deze waterpas aangepast kan worden met de verlengingsrails. Met de juiste combinatie kan de Libella een lengte van 3100 mm bereiken waardoor het mogelijk is zeer precies te meten over grote oppervlaktes.
"Met de Libella heb je de kans om waterpassen van veel verschillende lengtes te hebben in één waterpas terwijl je ook superieure precisie en gevoeligheid kunt verwachten" zegt Håkan Carlsson, Product Manager bij Hultafors.

Breukvaste bloklibelle
Hultafors Libella 2000 heeft een geslepen meetoppervlak. Hij is voorzien van twee breukvaste bloklibellen voorzien van verglootglas en een lichtgevende reflector zodat je hem ook bij slecht licht goed kunt aflezen. De bloklibellen zijn gebaseerd op een radius van 1.000 mm, waar 200 mm de standaard is.
"Dit houdt in dat de Libella 2000 vijf keer zo gevoelig is, waardoor het een uitstekende keus is voor werkzaamheden waarbij een grote precisie nodig is" aldus Håkan Carlsson.

Hoe pas je de Libella 2000 aan?
De Libella is een zeer nauwkeurig en flexibel meetinstrument en om het maximale uit deze waterpas te halen geven we je graag een aantal tips.
De Libella is een waterpas met een zeer hoge gevoeligheid. Hoe gevoeliger een meetinstrument is, des te voorzichtiger je ermee om moet gaan. Voorkom zoveel mogelijk dat de waterpas valt of ergens tegenaan stoot.
Doordat de Libella bestaat uit verschillende onderdelen (basiswaterpas, rail en verlengstukken) is extra voorzichtigheid geboden. Zorg er daarom voor dat alle contactoppervlakken schoon en deukvrij zijn.
Als er zaagsel of cement tussen de rail en de waterpas komt laat de libel een onjuiste meting zien. Dat geldt ook bij beschadiging van de rail of het contactoppervlak; als de rail geboden is zal u onjuiste metingen krijgen.

Het complete waterpassysteem: de uitbreidingen en aanvullingen
Een waterpas kan te lang of te kort zijn, of gewoonweg niet nauwkeurig genoeg.
Daarom is er de Hultafors Libella 2000; een waterpassysteem dat uit te breiden is van 310 mm tot 3100 mm en vijf keer gevoeliger is dan een standaard waterpas.
Er zijn rails van 600, 900, 1200,1500 en 1800 mm verkrijgbaar, waardoor je de lengte kunt vertienvoudigen.
Voor het checken van hellingen is er ook een handige wig als accessoire verkrijgbaar. Deze handige toevoeging maakt het makkelijk om oppervlaktes met de juiste helling te meten.

Te weinig ruimte?
Gebruik dan alleen de Libella 2000.

Leveringsomvang:
- Per stuk (excl. rails en wig)

Technische gegevens:


- Lengte: 310 mm
- Aantal libellen: 2
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 407001
EAN code: 7317844070018
Materiaal: Aluminium

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews