JessEm Pow-R-Tek SR Router motor freesmotor met variabele Speed Control Box

JessEm Pow-R-Tek SR Router motor freesmotor met variabele Speed Control Box

€ 695,00
€ 574,38 Excl. btw
 • iDEAL
 • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Niet op voorraad

Verwachte levertijd in 70 dagen


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Einnnddeellijjkkk... een freesmotor die echt ontwikkeld is voor onder je freestafel met afstandsbediening! Monteer de freesmotor in bijvoorbeeld de freeslift van JessEm en monteer de afstandsbediening daar waar je wilt. Harder en zachter zetten en aan of uit zetten kan je gewoon regelen zonder eronder te kruipen! Briljant!
En hij heeft power, veel power! Daarnaast redelijk stil. Als je hem in je handen hebt, denk je wauw wat een beest van een motor. Hij staat in onze showroom te shinen!

Let op: Er zit geen spantang 8 mm bij die, deze kan je er los bij bestellen.
Bestel 6, 8 en 12 mm en je kan 99% van alle freesjes op de markt gebruiken.
Pow-R-Tek SR™ Router met variabele snelheidscontrole-box
De nieuwe Pow-R-Tek SR-motor (spindelfrees) heeft een krachtige 3-1/4 pk motor met een diameter van 4,2 en is 100% ontworpen, ontwikkeld en getest door Jessem in Canada. Deze nieuwe freesmotor bevindt zich al meer dan een jaar in de ontwerp- en productiefase om ervoor te zorgen dat elk aspect ervan perfect is. We hebben elke router die momenteel op de markt is uit elkaar gehaald om de positieve en negatieve punten van elke router te achterhalen om te ontwerpen wat volgens Jessem de absoluut beste beschikbare optie is.

De nieuwe bovenfrees zal nog steeds een soft-start hebben en we zullen ook ER-20 spantangen leveren in de maten ¼" en ½". In elk pakket zit ook een reserveset borstels en de nieuwe gietstalen sleutels.

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij elke motor is natuurlijk de luchtstroom en vooral de luchtstroom wanneer de router in een stofbox is geïnstalleerd. Daarom hebben we twee luchtstroomopeningen aan de onderkant van de motor gemaakt om ervoor te zorgen dat er constant frisse lucht stroomt en oververhitting wordt voorkomen. Combineer dat met onze nieuwe stofbox (ook binnenkort verkrijgbaar) die twee interne luchtstroompoorten zal hebben, zodat de je de motor kan aansluiten voor frisse luchtstroom, geen oververhitting en er geen houtstof ooit in de motor terechtkomt. We zullen deze luchtstroompoorten en -slangen ook als een aparte optie aanbieden.

Een van de belangrijkste dingen waar we naar keken als het op de lagers aankwam, is proberen een oplossing te vinden om onze motor perfect te laten draaien bij 21.000 tpm. Alles minder dan dit neemt de soepelheid van de frees weg, de stijfheid van de spil en lagers die geschikt zijn voor minder dan 21.000 tpm zijn vatbaar voor voortijdige slijtage en oververhitting. Met onze nieuwe motor hebben we gekozen voor 2 hoekcontactlagers met lichte contactafdichtingen en Kluber-vet die universeel zijn geslepen en vóór montage zijn gekoppeld in een back-to-back DB-opstelling. Elk van deze lagers is geschikt voor 30.000 tpm. Deze echte machine-spillagers regelen de spil niet alleen radiaal maar ook axiaal en zijn ontworpen om de schokbelastingen van bewerkingsonderdelen aan te kunnen. Omdat ze worden gebruikt op een routermotor, mogen deze lagers nooit verslijten. De kosten van deze spindellagers zijn aanzienlijk hoger dan de huidige lagers die tegenwoordig worden gebruikt, maar de extra kosten zijn het waard.

Het volgende probleem dat we ontdekten, was dat de lucht van de motor door de opening van de freestafel omhoog waaide. Het is niet ideaal en laat niet toe dat chips rond het bit goed worden verwijderd. We hebben dit proces geëlimineerd door de lucht naar de zijkanten van de motor en naar beneden te laten leiden, wat ook zorgt voor een betere stofopvang. Door deze functie te hebben, kan de router ook hoger boven de opening komen voor gemakkelijkere bitwisselingen.

We hebben de variabele snelheidskast veranderd in staal en de nieuwe schakelaar zal een nulspanningsvrijgave zijn, wat deze motor ideaal maakt voor scholen en andere instellingen, aangezien de motor niet kan worden ingeschakeld als de stroom plotseling zou worden uitgeschakeld.

De nieuwe bovenfrees zal nog steeds een soft-start hebben en we zullen ook ER-20 spantangen leveren in de maten ¼" en ½". In elk pakket zit ook een reserveset borstels en de nieuwe gietstalen sleutels.

Eigenschappen:
- 2 Dubbel afgedichte hoekcontactlagers, elk geschikt voor 30.000 tpm
- Variabele snelheidsregelkast met digitaal display
- Geen volt aan/uit-schakelaar
- Gepatenteerd luchtstroomsysteem
- ER-20 spantangen in ¼" en ½" maten

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame freesmotor, dit is hem!

Leveringsomvang:
- Pow-R-Tek SR™ Router
- Spantang ER-20 1/4" (6,35 mm)
- Spantang ER-20 1/4" (12,7 mm)
- Set reserveborstels
- Steeksleutels

Technische gegevens:

- Volt: 240
- Toeren per hoekcontactlager: 30.000 tpm
- Spantang: ER-20, 1/4" en 1/2" maten
- 1800 Watt
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 05302
Type: Freesinrichting
Gebruik: Frezen

Downloads

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews