Mafell Precisie-decoupeerzaag P1cc MaxiMAX in T-Max Systainer, beste decoupeerzaag op de markt! ACTIE

Mafell Precisie-decoupeerzaag P1cc MaxiMAX in T-Max Systainer, beste decoupeerzaag op de markt! ACTIE

€ 579,59 € 543,29
€ 449,00 Excl. btw

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


Bel of mail voor echt advies
Betaal zoals jij wilt, ook achteraf
Gratis verzending vanaf € 100,-
100 dagen bedenktijd
Gratis op te halen in Haarlem
Productinformatie

Sander zegt

Test winnaar geworden van: De Grote Decoupeerzaag-test van GereedschapPro!
Eigenlijk is er maar 1 decoupeer op de markt die de naam Decoupeerzaag mag dragen en dat is deze:

De decoupeerzaag opnieuw uitgevonden, zoals hij moest zijn, door Mafell natuurlijk!

Bizar wat deze machine kan, lees alle lovende reviews!
Mafell P1cc unaniem test winnaar!!!
Lees hier het hele verslag.
Maak nu gebruik van de gelegenheid om onze innovatieve machines 30 dagen kosteloos te testen.
Vul de onderstaande PDF in en fax of mail hem.
Je krijgt kosteloos een machine thuisgestuurd.
Bevalt hij niet dan wordt hij opgehaald, bevalt hij wel dan krijg je een factuur.
Zonder extra kosten of iets dergelijks!

BESTE GETEST IN EEN DUITSE TEST!!!
Zie ook de test van een klant onder: Tool Test.

Na een bezoek in de Mafell fabriek voor productscholing weet ik nog meer over deze bizar goede decoupeerzaag, hieronder een paar voordelen:
- Decoupeerzaagjes gaan 4 tot 6x langer mee (ongeacht het merk) doordat er geen rolgeleiding of andere rare oplossingen zijn.
- Na gefreesde vlakke en grote stabiele zool dus 100% haaks.
- 2 cm meer zaagdiepte doordat er geen rolgeleiding of andere rare oplossingen in de weg zitten voor de slag.
- Je kunt de zijkant zijaanslag gebruiken, ook deze is nagefreesd: gegarandeerd recht!
- Zaagje kun je 180 graden draaien zodat je wel kunt afsteunen bij een klein puntje ergens afzagen.
- Pendelstand schakelt pas in nadat je druk erop zet, hierdoor kun je met de pendelstand aan WEL een mooie beginsnede in jouw werkstuk krijgen.
- De losse zijaanslag kun je gebruiken als zoolverbreding zodat je nog stabieler zaagt
- De verstelbare voetplaat (extra accessoire) kun je 180 graden draaien, je kunt hierdoor vanaf 2 kanten inzagen zonder hem opnieuw in te stellen!
- Door een ingenieus systeem in de zool blaast de linkerkant lucht op het blaadje en rechts van het blaadje wordt er afgezogen, hierdoor hou je zicht op de zaaglijn. Bij andere merken die naar voren blazen hoopt het zaagsel op en zie je niks meer (of het blaast in je gezicht). Dit werkt dus zonder stofzuiger, door innovatieve kanalen in de zool!

Allereerst zal ik de naam uitleggen: P1cc
P
staat voor: Precisie
1 is omdat het de eerste decoupeerzaag van Mafell is
cc staat voor: CUprex Compact
(CUprex staat voor: CU = koper in het periodieke stelsel, p voor POWER en rex in Latijn betekent koning) dit kun je lezen in mijn Mafell fabrieksbezoek uit 2011.

De nieuwe dimensie van zagen met een decoupeerzaag is vanaf vandaag aangebroken!
Zagen zonder rolgeleiding en toch rechter en beter dan een Festool, Bosch, Makita of welke andere concurrent!
Het nieuwe zaagsysteem werkt zonder geleiding van het zaagblad aan de zijkanten of achterzijde, wat resulteert in een perfecte zaagsnede.
Met behulp van een speciaal ontworpen lasergesneden zaagblad W1 Cuprex behoort het zagen van dikke materialen zoals bijvoorbeeld aanrechtbladen tot een van de gemakkelijkste klussen.

Enkele highlights:
• Compact ontwerp
• Laag zwaartepunt
• Groot formaat zaagvoet voor precieze sneden van 90 graden
• In de zaagvoet geïntegreerde slimme jet-afzuigkanalen op de Venturi principe
• Tool-less zaagbladwissel met verticale vastklemmen van het blad
• Kan eenvoudig op een geleiderail zagen
• Eenvoudig een rond stopcontactgat uitzagen!

Waarom een Mafell decoupeerzaag wel recht zaagt:
Mafell heeft na intensief onderzoek ontdekt dat de oorzaken van het falen van recht zagen ligt aan de onder-geleiding en de rol tegen het zaagje. Wrijvingswarmte in het zaagblad ontstaan door de drukrollen en de begeleidingsbekken, hierdoor buigen de bladen makkelijker en krijg je geen rechte zaagsnede.
De nieuwe P1cc heeft geen bodem-geleiding, omdat deze een negatieve invloed heeft op het zaagproces.

Waarom geen hoekverstelling op de zaagvoet:
Zelden wordt een decoupeerzaag gebruikt voor een schuine hoek. Een verstelbare zaagvoet kan niet precies genoeg terug keren naar 90 graden, met als gevolg geen haakse zaagsneden.
Bij de P1cc kun je standaard de voet niet verstellen zodat altijd 90 graden gegarandeerd is voor een perfecte zaagsnede.
Wil je onder een hoek zagen dan klik je eenvoudig de verstelbare voet erop met een extra groot oppervlakte voor een stabiele zaagsnede. Dit is een accessoire en zit er niet standaard bij.
Dit meldt een klant: Ander goed argument voor het niet onder een hoek verstelbaar maken van de voet van de P1cc is dat de zaag daardoor met de 'gewone' 90 graden voet dichter op het hout kan zitten - lager kan zitten dus - in vergelijking met de zool die wel onder verstek instelbaar is. Ook daardoor heb je weer minder vervorming van je zaagblad - want ja, hoe dichter je op het hout zit, hoe minder het blad nu eenmaal buigt, heet geworden of niet heet geworden - dat is gewoon mechanica. Bijkomend voordeel is ook dat je nog weer iets dikker hout kan zagen met je zaagje.

Deze machine is ontworpen om nu eens WEL rechte zaagsnedes te krijgen, zelfs onder een hoek.
De meerprijs haal je er snel uit doordat je minder hoeft na te bewerken en zaagjes bespaart omdat ze 4 tot 6x minder slijten.
Sterker nog maak je gebruik van de geleiderail dan betwijfel ik of je een cirkelzaag nodig hebt!

En tja mocht je me niet geloven, probeer het dan lekker zelf 30 dagen gratis uit!

Leveringsomvang:
- Precisie-decoupeerzaag P1cc
- 3 decoupeerzaagbladen (waaronder het wonder CUnex blad: W1; W2; W+P2)
- Parallelaanslag P1-PA (cirkelgeleider) (205448)
- Voetplaat P1-GP (204350)
- Afzuigaansluiting/Afzuighulpstuk P1-AS (203917)
- Spaangeleiding P1-SA (204353)
- Anti-splinterbeveiliging P1-SS (205447)
- Glijplaat P1-G (205464)
- Aansluitkabel 4 m (070015)
- T-MAX 1 systainer (T-Loc Systainer I) (095178)

Technische gegevens:


- Opgenomen vermogen: 900 Watt
- Universele motor: 230V / 50 Hz
- Aantal slagen onbelast: 800-3000 1/min
- Gewicht: 2,5 kg
- Slaghoogte: 26 mm
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 917103
EAN code: 4032689172767

Schrijf een review

10 van 24 beoordelingen

4.67 van 5 sterren


83%

8%

0%

8%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


April 26, 2019 10:15

-

Gewèldige zaag, maar het zou nog mooier zijn als hij er ook een op accu zou komen. Dan alleen wel met extra vergrendeling zodat hij niet per ongeluk aan kan, soort dodeknop schakelaar. Ik heb de p1cc al eens per ongeluk aangezet toen hij een beetje schoof op de grond :-0

July 8, 2015 00:00

-

Na een kleine inventarisatie kon ik met behoorlijke precisie vaststellen hoevaak ik haaks door een materiaal heen wil. Bijna altijd! Waarom heb ik dan toch een decoupeerzaag die (omdat een of ander onverlaat hem weer uit zijn handen heeft laten kletteren waardoor dat kleine nokje afbreekt die ervoor zorgt dat de zool "beter" haaks op de zaag staat) dat niet echt doet en überhaupt in hoek verstelbaar is? Groen kon me er aan ergeren totdat het rood werd voor de ogen. Technisch gezien kan de P1CC alleen maar haaks zagen hetgeen op deze site duidelijk is beschreven. Het eerste wat mij echter opviel was de rust waarmee de machine zijn werk doet. Ik vergat zelfs mijn oordoppen op te zetten. Ook het splinterplaatje blijft perfect aansluiten omdat de zaag schijnbaar niet wiebelt. De snede in het splinterplaatje is dus ook de snede in het hout waardoor de zaaglijn heel precies is te volgen. Het enige zaagje die ik tot nu toe heb gebruikt is de CUnex W1. Het bizarre W1 zaagblad is echt de koning van het bochtige parcours. Een rechte lijn vereist een wel hele strakke hand omdat deze zaag bijna zijdelings door het hout kan. De P1CC (met vaste zool) staat wat mij betreft bovenaan in de categorie "Goed gereedschap is het halve werk". Een 9 omdat het anders niet beter kan en wat moet Mafell dan nog met de opvolger? Bedankt Sander en gereedschappro voor de top service en benodigde informatie.

September 10, 2013 00:00

-

een paar weken terug nadat mijn vorige decopeerzaag was overleden had ik bij sander een nieuwe decopeerzaag gekocht.<br>ik had eerst een blauwe bosch, was op zich een goeie decopeerzaag (dacht ik) totdat ik hier de test zag met de decopeerzagen.<br>ik was eigenlijk van plan om een festool te kopen maar begon toch te twijfelen na de testfilm vooral na het stukje waar de vonken er vanaf sprongen...letterlijk......van de festool bedoel ik dan....<br>dus uiteindelijk gekozen voor de mafell decopeerzaag ook op aanraden van sander en daar heb ik nog geen moment spijt van...<br>deze is totaal niet te vergelijken met mijn oude blauwe bosch....heb nu al verschillende materialen gezaagd waarmee de bosch wel eens moeite mee had en waarbij het zaagje net zo blauw werd als grote smurf maar met de mafell totaal niet het is zelf zo dat waar de bosch moeite mee had en je het ook kon horen en zien dat hij in toeren terug viel ik er met de mafell fluitend doorheen ging...<br>ik heb er toen ook gelijk een zoals op de site stond "gebruikte" linialen set mee besteld netjes in een tasje met 2 stuks liniaal van 1,60 en een setje klemmen, toen ik deze uitpakte was ik best wel verbaast het zag er uit als nieuw..zelfs geen stof of krassen erop...<br>sander had al verteld dat ik geen spijt van zou krijgen als ik deze gelijk zou meebestellen want ze zouden er goed uitzien..<br>nu heb ik al eens vaker met verkopers te maken gehad die heel goed zijn in verkopen en alles wat ze zeggen niet te letterlijk moet nemen vooral niet als ze wat beloven om maar te verkopen maar met sander is het zoals het eigenlijk moet gaan een man een man en een woord een woord.<br>hij zei dat het er goed uitzag en het was in mijn ogen gewoon nieuw spul...hij had er ook wat extra zaagjes bij gedaan en dan bedoel ik niet een paar losse maar een mooi setje van mafell terwaarde van een kleine 100 euro en ik kreeg bovenop de al goedkopere prijs van de linialenset nog eens korting ook waar krijg je dit nou nog bij een ander.....<br>ik bestelde voorheen overal waar de spullen het goedkoopste waren maar nu niet meer...de meerwaarde wat je bij sander krijgt is mij veel meer waard dan een paar euro's die je in je zak steekt...nu moet ik ook erbij zeggen dat als je het ergens anders toch goedkoper krijgt je met sander altijd wel een deal kan maken trouwens waar kan je tegenwoordig nog gereedschap van mafell 30 dagen lang uitproberen en als het niet bevalt het gewoon terug sturen...juist u raad het al bij gereedschappro.<br>dus als alle positieve reacties u hier nog niet kunnen overtuigen dan moet het wel de 30 dagen deal zijn....

April 3, 2015 00:00

-

Ben niet zo'n grote klusser maar toch wel regelmatig bezig in mijn huis en elders en houd van goed gereedschap. Toen de voetplaat van mijn oude DCZ loskwam op internet gezocht naar goede zagen. Kwam terecht bij gereedschapPro. Kende het bedrijf niet en ook het merk Mafell niet. De test gaf voor mij de doorslag om een Mafell aan te schaffen. Ook meteen de verstelbare voetplaat erbij besteld. Wel, wat een ervaring om eindelijk met een decoupeerzaag recht te kunnen zagen. Ben er blij mee. Na deze zeer positieve ervaring (ook door de uitstekende beschrijving van de producten) het opklapbare stanleymes en nog wat klein spul voor mijn Fein Multimaster besteld en nog enkele Mafell systainers. Ook deze produkten van grote klasse. Voor mij is een nieuwe wereld opengegaan wat betreft voorlichting en assortiment van goed gereedschap. Enkele dagen na mijn aanschaf van de Mafell bericht uit Duitsland m.b.t. registratie en een garantietermijn van 5 jaar i.p.v. 3 jaar. Dus ook klasse van Mafell. Het mag duidelijk zijn een zeer tevreden klant/hobbyist van GereedschapPro.

March 29, 2015 00:00

-

Een week of twee geleden zo’n decoupeerzaag van Mafell (P1CC) gekocht. Ik heb hem de volgende dag meteen in gebruik genomen om op locatie 5 vensterbanken in de lengte en breedte op maat te maken. Normaal gesproken zet ik dan de Festo zaagtafel in het midden van de ruimte neer en doe de klus. Dit keer alleen een gammele Workmate en de Mafell mee aangezien de ‘locatie’ op de tweede verdieping (zonder lift) was en dat dus wat sleepwerk scheelde. Koffertje uitgepakt, geleiderail er in geschoven (effe rommelen met dat rooie klepje), zaagje d’r in en gaaaaan… Bij de eerste vensterbank (1,40 mtr.) was de zaagsnede over de gehele lengte scheef. Daar werd ik wel een beetje verdrietig van want dat heb je met de gemiddelde Yokohama van €29,95 ook al. Daar had ik toch godverdomme geen vier meier voor neergeteld! Bij nadere inspectie bleek dat ik het zaagje er niet goed ingeklikt had. Met een zeker gevoel van schaamte de overige vensterbanken retestrak op maat gemaakt. Nog nooit zo makkelijk rechte lengtes gezaagd met een decoupeerzaag! Er is dus eigenlijk een Festo zaagtafel overcompleet en de Mafell mag voortaaan overal mee naar toe. Fantastisch ding dus.

January 5, 2018 00:00

-

Yes, it would be hard to add anything to what the others have said or find faults. I do have a couple of wishes: An LED light would be excellent to see where the blade is at especially when using the guide which makes it harder to see since it is placed quite close to the blade. I find myself using it more and more and it has restore my faith in jigsaws. Now it replaces the hand circular saw many times when the stock is not too thick, not because it doesn't cut straight but the circle saw is faster. Love it. Worth every penny.

February 4, 2018 00:00

-

Had deze machine al in mijn bezit, maar na een inbraak in mijn schuur moest ik al mijn machines opnieuw aanschaffen. Na wat afwegingen besloten om de festool ps420 te bestellen. Bij de eerste keer zagen direct spijt van mijn beslissing. Het zaagje zwabbert alle kanten op. Gelukkig kon je de festool binnen 15 dagen terugsturen bij licht gebruik. Direct de mafell weer gekocht, is echt een top machine. een hele stabiele zaag! Ik vind de prijs wel aan de hoge kant, maar je krijgt zeker kwaliteit voor je geld. Enige wat er ontbreekt is led verlichting, dat zou nog handig zijn.

January 1, 2016 00:00

-

Recent de Mafell P 1cc aangeschaft. Alles wat over deze super machine al geschreven is blijkt meer dan waar te zijn. Werkelijk een "beest van een machine" Na een week dermate tevreden dat ik direct de geleide rail en een Mafell A10 M accu boormachine heb aangeschaft. Daarna moest er ook een Walko-4 Werkbank komen. Wel die is er inmiddels, alles binnen een half uur opgesteld, Cunex zaagblad erin en zagen! Nog wel een vraagje aan Sander: Alles werkt zo perfect dat ik nu geen enkel excuus meer heb om een Mafell cirkelzaag aan te schaffen......:) Over gereedschapPro: Ik ben een nieuwe klant en heb geen enkele relatie met GereedschapPro, Sander en ik kennen elkaar niet eens. Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan en heb werkelijk alles uitgezocht. Conclusie: Als je semi-pro of professional bent en je neemt gereedschap serieus, stop met verder kijken, bij GereedschapPro vind je alles tegen de scherpste prijs. En het allerbelangrijkste is de passie voor gereedschap die ze hier waarmaken. Ik heb nog een paar vragen over de juiste lijmklemmen voor de Walko-4 en de aansluiting van mijn Fein Dustex 25L stofzuiger op de P 1cc, maar daarvoor kom ik na 18 januari wel langs in Haarlem, goed excuus om de gereedschap snoepwinkel eens te bekijken! Dick

August 20, 2012 00:00

-

Wat een geweldige zaag! Als liefhebber van goed hobby-gereedschap (KitchenAid voor in de keuken) ben ik heel erg blij met deze zaag. Recht, in verstek, cirkels................ met behulp van de geleidingsliniaal, verstelbare voetplaat en de parallelaanslag gaat het allemaal uitstekend. Mijn hobby 'werken met hout in de ruimste zin' (van steigerhoutmeubels tot kinderspeelgoed) is nog veel leuker geworden en de werkstukken worden steeds mooier! Als eerste vrouw op deze site (?) kan ik iedereen aanraden om deze zaag aan te schaffen. Tip: kijk alle filmpjes over deze zaag op YouTube; ze geven hele goede informatie.

December 23, 2015 00:00

-

Een kanjer van een apparaat. De ervaring dat er werkelijk haaks kan worden gezaagd is alleen al een verademing. Het gebruik van reversezaagjes sluit hier naadloos op aan. Gebruikersgemakken wat mij betreft bijna perfect, WANT waarom nu even niet een ledlampje opgenomen? Mijn oude Makita heeft deze al jaren. Eigenlijk niet weg te denken. Zeer aan te bevelen en ik hoop op een gebaar van Mafell voor de reeds gekochte decoupeerzagen. Met hun kennis en gevoel voor kwaliteit, moet dit geen probleem zijn. Ik zie uit naar toezending van een ledlampje, dat eenvoudig door de gebruiker is te monteren.

Accessoires

-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W1 CUnex 2 stuks, Hoge nauwkeurigheid
€ 29,77 € 26,79
€ 22,14 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad L2 5 stuks, Laminaatblad
€ 29,77 € 26,79
€ 22,14 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad M2 5 stuks, universeel metaalblad
€ 19,48 € 17,53
€ 14,49 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W+M2 5 stuks, spijker bestendig
€ 29,77 € 26,79
€ 22,14 Excl. btw
-10%
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W2 5 stuks, precisie
€ 18,15 € 16,34
€ 13,50 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W3 5 stuks, extra lang
€ 23,23 € 20,91
€ 17,28 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W4 5 stuks, progressief en bochten
€ 14,28 € 12,85
€ 10,62 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W5 5 stuks, progressief voor platen
€ 23,23 € 20,91
€ 17,28 Excl. btw
-10%
Mafell Decoupeerzaagblad W6 5 stuks, negatieve tanden
€ 16,82 € 15,14
€ 12,51 Excl. btw
-10%
-10%
Mafell Voetplaat P1-SP tot 45° verstelbaar
€ 119,43 € 107,48
€ 88,83 Excl. btw
-10%
Mafell Parallelaanslag P1-PA Incl. cirkelsnijder voor P1cc
€ 53,00 € 47,70
€ 39,42 Excl. btw

Gerelateerde artikelen