Mafell SET: Invalzaag MT55 cc MaxiMAX (Positie-mal + Parallelgeleider) + Liniaal F 160 in Mafell T-Max 4 Systainer!

Mafell SET: Invalzaag MT55 cc MaxiMAX (Positie-mal + Parallelgeleider) + Liniaal F 160 in Mafell T-Max 4 Systainer!

€ 915,97
€ 757,00 Excl. btw
 • iDEAL
 • IDEAL in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Misschien een geeltje (25,-) duurder dan zo'n groene platenzaag, maar deze kan veel meer, dus wel deuren, balken schulpen, geleiderails goed koppelen en splintervrij zagen (voorritsfunctie).
Zie de uitgebreide klantenreviews!
Het idee om een nieuwe invalzaag te ontwikkelen is niet nieuw. Het is wel nieuw om de invalzaag opnieuw compleet te doordenken en alle onderdelen opnieuw te ontwerpen, zodat een unieke machine ontstaat. Het resultaat: de Mafell invalzaag is uiterst precies, eenvoudig hanteerbaar - en dankzij de nieuwste accu technologie nog mobieler.

Krachtpatser voor elke klus: de MT 55 is nu in twee uitvoeringen verkrijgbaar. Als MT 55 18M bl met de nieuwste accutechnologie - voor optimale mobiliteit. Of als MT 55 cc met de bewezen CUprex hoge prestatie motor voor maximale power.

De invalzaag MT 55 cc: vermogensreserve voor elke toepassing
Gebalde power en hoge doortrekkracht: de CUprex hogeprestatiemotor zet de standaard in de markt voor koppel en prestaties. Digitale elektronische regeltechniek zorgt voor die optimale prestaties, ook bij de zwaarste inzet.

Zaagsneden tot 57 mm
Bij een zaagbladinstelling van 0° zijn zaagsneden tot 57 mm(*) mogelijk. Door het kantelsysteem wordt bij het zagen met een gekanteld zaagblad de zaagdiepte nauwelijks verminderd. Bij 45° kan daardoor bijvoorbeeld tot 40,5 mm diep gezaagd worden.

(*) zonder geleideliniaal

Meer flexibiliteit
Op de geleidelinialen van de F serie komen de kwaliteiten van de MT 55 bijzonder goed tot hun recht. Maar de MT 55 kan ook probleemloos op geleidelinialen van andere merken ingezet worden.

Met of zonder geleideliniaal
De zaagdiepte kan tot op de millimeter nauwkeurig ingesteld worden. Door de zaagdiepte-aanwijzer eenvoudig om te draaien wordt de zaagdiepte nauwkeurig aangegeven, zowel met als zonder geleideliniaal.

De MT 55 is een uiterst precies multi-talent: een meester in inval-, scheidings-, afkort- en verstekzagen zonder rafels. De MT 55 zaagt spaanplaat, multiplex, meubelplaat, triplex, OSB, gipsplaat, zachtboard, cementvezelplaat en gelamineerde platen net zo precies als massief hout, plexiglas, aluminiumplaat, aluminiumprofielen, laminaat en vloerplaat.

-1° Ondersnijding
Voor onzichtbare naden tussen platen
Zo eenvoudig is het:
1. Een enkele knop aan de voorkant losdraaien. 0° aanslag opzij drukken en de MT 55 op -1° instellen.
2. Met deze instelling beide platen vanaf de onderzijde op maat zagen
3. Resultaat: rafelvrije zaagsneden die aan de zichtzijde optimaal op elkaar aansluiten

Voorritsen
Voor rafelvrije zaagsneden aan beide kanten van het werkstuk, bijvoorbeeld bij het inkorten van deuren.
Zo eenvoudig is het:
1. Voorritsaanslag indrukken. De zaagdiepte wordt daarmee tot 2,5mm beperkt en het zaagblad wordt een heel klein beetje zijwaarts verzet ten opzichte van de zaaglijn.
2. De MT 55 op de geleideliniaal zetten en de voorrits zaagsnede maken.
3. De voorrits-aanslag terug klikken.
4. Werkstuk doorzagen.

Invalsnede met positieaanwijzer
Uitsparingen zagen voor kookplaten, spoelbakken, ventilatieroosters, Fermacell en vele andere toepassingen
Zo eenvoudig is het:
1. Zaagdiepte instellen op de positieaanwijzer en werkstuk vanaf de zichtzijde inzagen
2. De rode ruiters op de positieaanwijzer markeren precies de plekken waar het zaagblad aan de bovenzijde van het materiaal in- en uittreedt.

Verstekzagen met hoekaanslag
Voor haakse afkortsneden, bijvoorbeeld bij plinten en lijsten
Zo eenvoudig is het:
1. De gewenste hoek instellen met behulp van de gradenschaal
2. De hoekaanslag met het verbindingsstuk aan de geleideliniaal vastzetten
3. Geleideliniaal met hoekaanslag tegen de rand aan op het werkstuk aanleggen
4. Het werkstuk onder precies de ingestelde hoek afzagen

Zaagbladwissel

Voor de snelste zaagbladwissel ter wereld: eenvoudigweg ontgrendelingsknop indrukken en hendel omhoog trekken. De behuizing om de zaag klapt open en het zaagblad wordt gelijk gearreteerd.
U kunt dan direct het zaagblad losdraaien en verwisselen.

Afzuiging
De MT 55 cc is compatibel met alle gangbare stofzuigers met een 35 mm aansluiting. Bovendien zorgt de gesloten zaagbladbehuizing en de beschermingsschuif bij het begin van de zaagsnede voor minimale stoffigheid

Fijn instelling
Voor het messcherp instellen van de zaagdiepte, bijvoorbeeld bijna geslepen zaagbladen of bij het zagen van Fermacel.

Spaanbescherming
Bij de inzet van de MT 55 cc op de geleideliniaal kan de beschermingsschuif naar beneden worden gedrukt, waardoor de zaagsnede ook daar is afgesloten.

Zaagdiepteschaal
De zaagdiepte kan op de millimeter nauwkeurig in worden gesteld. Met of zonder geleideliniaal: door de zaagdiepte aanwijzer om te draaien wordt bij elke inzet de zaagdiepte nauwkeurig aangegeven.

Geleideliniaal
De liniaalgeleiding is in de magnesium persgiet grondplaat van de MT55 geïntegreerd. Dankzij een tweede geleidegleuf in de bodemplaat en instelbare geleidingsbekken kan de MT 55 ook op geleidelinialen van andere merken worden ingezet.

Eenknopsvergrendeling
Voor verstekzagen kan de zaagmachine met een halve slag van een enkele knop klem vastgezet worden - op twee plekken tegelijkertijd.

Leveringsomvang:
- MT 55 cc
- 1x Zaagblad-HM 162 x 1,2/1,8 x 20 mm, Z 48, WZ; Best. Nr. 092584
- 1x Zeskantstiftsleutel 5 mm; Best. Nr. 093034
- 1x Positieaanwijzer; Best. Nr. 205398
- 1x Parallelaanslag; Best. Nr. 203214
- 1x Geleideliniaal F 160; Best. Nr. 204365
- 1x Aansluitsnoer 4 m; Best. Nr. 087323
- 1x Mafell T-Max systainer IV; Best. Nr. 095204

Technische gegevens:

- Nominaal vermogen: 1.400 W
- Nominaal leeglooptoerental: 3.600 - 6.250 1/min
- Zaagdiepte: 0 - 57 mm
- Zaagdiepte bij 45°: 0 - 40,5 mm
- Verstekbereik: -1° - 48°
- Nominale spanning: 230 V
- Gewicht: 4,5 kg
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 917614
EAN code: 4032689172569
Eigenschappen: Diepte t/m 57 mm

Review overzicht

8 van 8 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


February 28, 2017 00:00

-

Ooit was ik groen; via mijn werk kon ik groen kopen. Maar mijn hart bleef rood. Na een tijdje de, overigens zeer goed functionerende groene REBQ 55, in mijn bezit gehad te hebben hoorde ik van inruilen.... En zo geschiedde. Nu ben ik van het rode team!! Hij functioneert in principe net als de groene maar nét ff wat krachtiger, preciezer, makkelijker en netter, een topmachien. Ook de service en kennis van de heren van gereedschappro was verhelderend. Dank

August 17, 2015 00:00

-

Na gebruik te hebben gemaakt van een Festool TS55 bij het eerste deel van de verbouwing van mijn huis ben ik mij gaan verdiepen in invalszagen. Via google kwam ik het filmpje van GereedschapPro tegen en hierin lieten ze zien dat de Mafell MT55C nog beter dan de Festool is. De Festool was mij al zeer goed bevallen en wilde deze eigenlijk aanschaffen maar heb het toch aangedurft de Mafell te kopen, en heb hier geen spijt van! De liniaal is superstrak en je zaagt supernauwkeurig, liniaal blijft ook erg goed liggen. Voor diegenen die om de dag in trespa en dan weer multiplex zitten, de zaagwissel is perfect! De service bij GereedschapPro is al helemaal top! Ik kreeg een beschadigde liniaal thuisgestuurd, na 1 telefoontje lag er de volgende dag een nieuwe op de stoep. Kortom top en top.

February 10, 2015 00:00

-

Twee jaar geleden heb ik de decoupeerzaag van Mafell gekocht. Wat een geweldige zaag! Maar voor bepaalde werkzaamheden is een invalcirkelzaag handiger. Dus na enig wikken en wegen, het is tenslotte een behoorlijke uitgave, toch nu ook maar de invalcirkelzaag van Mafell aangeschaft. En wederom zeer tevreden. Wat een prachtige zaagsnede. Heel veel mogelijkheden en wat een bedieningsgemak. Dus niet meer twijfelen; maar aanschaffen. U zult er geen spijt van hebben.

February 7, 2015 18:43

-

Na lang wikken en wegen toch de knoop door gehakt en de MT55 aangeschaft. Ben hem zelf gaan halen in Zandvoort en kreeg door Sander nog wat extra advise en een top prijs voor wat extra spullen (extra liniaal en koppeling). Ik heb deze tot nu toe gebruikt voor het zagen van underlayment wat ik voorheen deed met een Bosch. Goh wat een verschil. Als je niet oppast dan sta je glimlachend plank na plank in snippers te zagen, wat een genot. Top service, top produkten en top advise. Dank!

February 7, 2015 18:43

-

Na lang wikken en wegen toch de knoop door gehakt en de MT55 aangeschaft. Ben hem zelf gaan halen in Zandvoort en kreeg door Sander nog wat extra advise en een top prijs voor wat extra spullen (extra liniaal en koppeling). Ik heb deze tot nu toe gebruikt voor het zagen van underlayment wat ik voorheen deed met een Bosch. Goh wat een verschil. Als je niet oppast dan sta je glimlachend plank na plank in snippers te zagen, wat een genot. Top service, top produkten en top advise. Dank!

October 10, 2014 00:00

-

Heel tevreden. Super strakke snede. Afkorten is met die hoekaanslag ook een fluitje. Teken bijna niets meer af. Een stipje of krasje op de juiste plek en rats. Dat schiet op ;-) Wat zeggen ze ook alweer over werk en gereedschap?

January 24, 2013 00:00

-

Het is een rib uit je lijf zo'n maxi-max uitvoering, maar dan heb je ook wat!!
Heerlijk soepel en strak werken met de liniaal en een superhandige (nastelbare) diepte-instelling zowel met als zonder liniaal. Ook het zagen in verstek is ideaal, gewoon met de liniaal en 45 graden is ook 45 graden.
Met het standaard zaagblad zaag je gewoon al behoorlijk splintervrij, maar de voorritser is helemaal een uitkomst.

April 12, 2012 00:00

-

Gisteren de Maffell MT55 cc gekocht ,en vandag heerlijk van kunnen genieten . Ik moest Hpl platen zagen en met de voorriits is een genot , geen tape over de zaag lijn plakken voor het zagen maar voorritsen en dan door zagen in een moetie . En een scherp snede zodat de platen strak tegen elkaar komen. Voor aan recht / werk bladen is het zagen op -1 graad ook mooi dan sluiten de boven zijdes goed scherp en strak tegen elkaar aan en er is een goede lijm verbinding er onder . Deze Mafell is een aanrade boven de vertrouwde Festool machine .

Gerelateerde artikelen

Accessoires