Grote fysieke winkel in Haarlem, ruime voorraad, eerlijk advies door deskundig personeel en op werkdagen voor 15:00 uur besteld de volgende werkdag in huis! Lees hier meer!

Colwin Way PRO woodturner / houtdraaier en leraar op de PROdag!

04 aug 2018 Door: Sander   |   Reacties:0
Jaja.. een PRO Woodturner die moet dus op onze PROdag op zaterdag 8 september komen en dat komt hij ook :-)
Colwyn is een behoorlijk grote naam op houtdraai gebied, check zijn youtubes maar eens.

Even hier klikken en dan kan je wat meer lezen over Colwin..

Colwins liefde voor houtdraaien

Colwin's liefde voor houtdraaien ontwikkelde zich op school toen hij zijn laatste jaar stage deed bij een lokale workshop houtdraaien. Gedurende deze tijd vormde hij de basis van zijn kennis van houtdraaien, waarbij hij niet alleen ervaring opdeed met de vaardigheden en technieken van houtdraaien, maar ook met zijn kennis van gereedschap en slijpen.

Colwin vervolgde zijn leertijd bij hetzelfde bedrijf, waarbij hij zo'n 20 kommen, 45 vazen of meer als 100 kantklossen per dag draaide. Na zijn vijfjarige stage begon voor zichzelf als zelfstandige en ontwierp hij voor galerijen, ambachtswinkeltjes en winkels.
Nadat hij zijn reputatie als een vooraanstaande houtdraaier had gevestigd, werd hij onmiddellijk gevraagd als demonstrateur en docent en begon hij bij Axminster. Daar helpt hij mee met de ontwikkeling van houtdraai machines en geeft hij de houtdraai cursussen.

Colwin en Axminster

Colwin heeft in opdracht van Axminster zowel in het Verenigd Koninkrijk als in heel Europa gedemonstreerd en lesgegeven in zijn eigen enthousiaste stijl. Om een grote verscheidenheid aan mensen, van alle leeftijden, kennis laten maken met de vaardigheden en genoegens van houtdraaien.

En nu komt hij naar ons, dus stel al je vragen en leer veel van deze man!
Om je zo goed mogelijk te helpen maken we gebruik van cookies
To Top