Oneida-Air Dust Deputy Deluxe Cycloon SET met opvangbakken

Oneida-Air Dust Deputy Deluxe Cycloon SET met opvangbakken

€ 144,95
€ 119,79 Excl. btw
 • iDEAL
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • Bancontact
 • Credit card
 • Banktransfer
 • PayPal

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor echt advies
 • Betaal zoals jij wilt, ook achteraf
 • Gratis verzending vanaf € 100,-
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis op te halen in Haarlem
Productinformatie

Sander zegt

Prachtige, complete en vooral betaalbare kit, zet alles in elkaar en je bent klaar!
Monteer de kit tussen je stofzuiger en je slang en je spaart zakken vol met geld aan zakken én je stofzuiger blijft constanter hard zuigen.
Deze set heeft de vernieuwde deksel.

P.S. Bekijk zeker de PDF!
Oneida heeft deze aangepast.
Er zit nu een kortere slang bij van 90 cm i.p.v. 165 cm.
Maar nu wel met twee 90 graden bochten i.p.v. een!

Innovatie in stofverzameling!

Dat is wat Oneida doet en wie ze zijn.
Aan deze doorschijnende Dust Deputy® ga je heel veel plezier beleven!

Gemaakt van spuitgegoten plastic met statisch afwerende eigenschappen, waardoor hij op nog meer plekken gemonteerd kan worden. Zowel de inlaat en uitlaat zijn conisch waardoor je eenvoudig een 50 mm slang kan monteren (verloop setjes zijn verkrijgbaar, zie hieronder bij accessoires).

Oneida’s gepatenteerde Dust Deputy® zal je stofzuiger transformeren. 99% van het stof verlaat de onderkant van de cycloon in de opvangbak, voordat het in je stofzuiger komt. Dit resulteert in veel minder verstoppingen en zuigkracht. De levensduur van je stofzuiger en je filters zullen hierdoor aanzienlijk verlengd worden, wat je veel geld bespaart.

Functies:
- De scherp toenemende inlaat en uitlaat kan gebruikt worden door veel verschillende slangen
- Het maken van een veilige verbinding door het vasthouden van de slang met behulp van klemmen
- De Dust Deputy kan gebruikt worden met alle soorten bakformaat

Bij de kit inbegrepen:

- Dust Deputy® Cycloon
- 2x een 19 liter plastic emmer (extra dik), inclusief deksel met bouten en gaten in het midden
- Een tussenlaag en hulpmateriaal om de cycloon te bevestigen aan de deksel
- Divers bevestigingsmateriaal
- Een 90 cm lange slang met een aansluiting van 55 mm (voor tussen de cycloon en je stofzuiger)
- De Deluxe kit komt standaard met een set van 3 wielen voor meer mobiliteit

Gebruiksaanwijzing voor als je de Deluxe Dust Deputy vast wil maken aan je stofzuiger:
1. Zet de emmer op zijn kop voor het aanbrengen van de wieltjes. Boor een gat aan de onderkant van de emmer ter hoogte van het waarschuwingstekstvak. Hierdoor kan je de veiligheidsinstructies gewoon lezen en is het niet bedekt door het schuimblok dat vastzit aan de stofzuiger. Gebruik een 8 mm boortje en boor de gaten in een gelijke driehoeksverhouding zoals op de afbeelding in de handleiding te zien is. Daarnaast is het handig een extra gaatje te maken om de tweede emmer er gemakkelijker uit te halen en hij niet vacuüm trekt.
2. Breng de wielen aan op de emmer en bevestig de wielen door de sluitringen en de 1,27 cm zeskant bouten vast te maken door het gat.
3. Breng de emmer aan op de stofzuiger en kijk waar het schuimblok het best geplaatst kan worden. Markeer waar het blok bevestigd wordt.
4. Positioneer het schuimblok op de markeringen en boor een gat aan de bovenkant en onderkant door het schuimblok. Breng de meegeleverde slotbouten door de grote sluitringen en dan door de emmer vanaf de binnenkant.
5. Markeer op de stofzuiger waar de schroeven komen.
6. Boor voorzichtig door de wand van de stofzuiger. Als je ooit de Dust Deputy® wilt verwijderen van de stofzuiger, dan kan je gemakkelijk met een schroef het gat dichtmaken.
7. Plaats de schroeven door de gaten van de stofzuiger en maak deze vanaf de binnenkant van de stofzuiger vast met nog een paar slotringen en bouten.

Sander zegt:
Ik zou dit zelf nooit zo doen, zonde van je stofzuiger en eventuele garantie. Ik zou het blok met dubbelzijdig plakband vastplakken en om de zuiger en de Dust Deputy opvangbak een kleine sjorband doen. Strak aantrekken en het blijft ook zeer goed zitten.


De Dust Deputy® installeren op de deksel:
1. Plaats de meegeleverde tussenlaag aan de bovenkant van de plastic emmer, zodat de gaten in de tussenlaag gelijk staan met de gaten in het deksel.
2. Plaats de metalen band van de cycloon op de tussenlaag, waarna je een bout door de sluitring en dan door het gat moet stoppen. Maak het aan de onderkant vast met een moer, herhaal dit voor de rest van de bouten.
3. Druk het deksel vast aan de emmer en je bent klaar!

Bevestig de meegeleverde slang van de stofzuiger aan de uitlaat van de cycloon en een andere slang aan de inlaat naar het gereedschap.
Het kan handig zijn om het inbegrepen ‘elleboog’ hulpstukje aan te brengen aan de inlaat of uitlaat van de cycloon.
Als de slangen niet strak genoeg zitten in de inlaat, kan je de inbegrepen slangklem gebruiken om de slang goed om de inlaat vast te zetten.

Leveringsomvang:
- Per set

Technische gegevens:

- Aansluiting:
De binnenmaat is 43 mm. De buitenmaat loopt taps toe, aan het begin is deze 48,5 mm.
Aan het eind is deze 54,9 mm.
Het meeste grip heb je in het midden van de pijp. Hier is de buitenmaat 51 mm / 2 inch.
Dit is voor beide aansluitmonden gelijk.
- Slanglengte: 90 cm
- Afmeting verpakking: ong. 34 x 34 x 48 cm
- Gewicht: 4,6 kg
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: AXD000004A
EAN code: 864527000000
Type: Afzuig toebehoren

Schrijf een review

13 van 13 beoordelingen

4.62 van 5 sterren


69%

23%

8%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


December 22, 2019 10:28

-

Als je 50mm slang zoek om te verlengen: https://www.arestho.nl/light-flex-afzuigslang.html Te koop per strekkende meter

May 22, 2018 00:00

-

Keurig op tijd geleverd en installatie is een peulenschil. De stof, zaagdeeltjes etc worden netjes gescheiden door de cycloon, dus ik ben zeer tevreden met de aankoop.

February 15, 2018 00:00

-

De cycloon werkt op zich goed. De passing met mijn stofzuiger een festo houtje touwtje. Het vastmaak systeem aan de stofzuiger is roduit klungelig. Datarmee maak je je stofzuiger kapot. De bijgeleverde slang is aan de korte kant. Voor dit geld mag die echt wel 30cm langer. De woeltjes en de tweede emmer voegen niets toe wat mij betreft. Ik heb spijt dat ik niet alleen de cycloon heb gekocht.<br> Wel senl en netjes gelever, dat wel.<br> <br> <strong>Sander zegt:<br> </strong>Ik moet toegeven hoe Oneida hem vastgemaakt wil hebben aan je zuiger dat raad ik niet aan, zeker niet bij een Festool. Maar niemand doet dat ook, hooguit met een spanband erom heen dan zit hij ook vast.<br> De connectie met de festool zuiger moet top zijn, het hoekstuk zit zuigend in een Festool of Starmix en daarop schuif je de slang. Had u wel het hoekstuk gebruikt?

December 24, 2017 00:00

-

Had ik al véél eerder moeten aanschaffen, perfecte combinatie met mijn Karcher alleszuiger. Stofzuiger werkt nu nog beter dan vroeger en geen veel te dure stofzakken meer nodig. Als u met stof zit te kampen moet je zeker niet twijfelen, dit is een echte aanrader.

June 25, 2017 00:00

-

Hets systeem kost zoveel als een (goedkope) stofzuiger (met zak) maar doet helemaal wat het belooft. Houtkrullen en -stof verdwijnen in de emmer, enkel een klein beetje fijn stof in de stofzuiger. Alleen jammer van de wel heel korte aansluitslang, maar dat is opgelost met een stofzuigerslang van het containerpark :-)

June 4, 2017 00:00

-

Ik heb 'm aangesloten op een aszuiger van de Lidl, werkt als een trein. De Oneida vangt het overgrote deel van het zaagsel op zodat ik m'n aszuiger veel minder vaak hoef te legen. En het legen (en stofvrij maken) van de aszuiger is veel werk. Aanrader! Ik snap alleen niet waarom er twee emmers bij zitten...

May 15, 2017 00:00

-

Al mijn zonen hebben mij uitgelachen toen ik hen belde en lyrisch mijn verhaal afstak over de DUSTDEPUTY. Het gelach is verstomt.. Ze gaan hem ook aanschaffen.

June 10, 2016 00:00

-

Werkt perfect, enige nadeel is dat de deksel niet zo stevig is, en dat je wat moet "macgyver-en" wil je de slangen goed aanluiten. Ik heb ook een metalen set gekocht voor bij de afkortzaag, werkt ook perfect !!

April 16, 2016 00:00

-

Werkt goed .Het enige minpuntje is de aansluiting van de huis tuin en keuken stofzuiger. Deze hebben een kleiner slang dan de dust deputy. Ik heb het geluk dat ik in het bezit ben van een draaibank, met deze kon ik een houten "prop: maken en de heten afvoerbuis er op schuiven zodat deze ruimer werd en op de dust paste. Al met al een hoop werk, maar, het werkt als de brandweer.

October 29, 2015 00:00

-

"99% van stof wordt opgevangen", heette het. Dat klonk me wat al teveel als een Noord-Koreaanse verkiezingsuitslag. Maar, al was het 95 % of zelfs 80 %, leek het me nog de moeite waard, want ik koop me arm aan stofzakken. En...verdomd. Werkt als een trein. De enige die hier niet blij mee zijn zijn de fabrikanten van stofzuigerzakken en dure stofzuigers. Ga er binnenkort meer bestellen.