Oneida-Air Ultimate Dust Deputy Cycloon voor op een Festool stofzuiger

Oneida-Air Ultimate Dust Deputy Cycloon voor op een Festool stofzuiger

€ 500,86
€ 413,93 Excl. btw
 • iDEAL
 • IDEAL in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Dit is de verbeterde versie!
Waardoor je plastic zakken als stofzakken kan gebruiken.
Handig nu krijg je geen vieze zooi meer, dichtvouwen en weggooien.

De opvangkoffer is speciaal ontwikkeld voor een Festool stofzuiger, uniek dus.
Bespaart je een hoop zakken en de zuiger behoudt zijn zuigkracht wat vooral erg belangrijk is bij de CTL26. Daarvan neemt de zuigkracht erg snel af zodra de zak een beetje vol zit. Met deze toevoeging blijft hij net zo sterk alsof er een nieuwe zak in zit!
Koppelt ook perfect aan iedere Starmix Stofzuiger, en bij de 1635 past hij zelfs bovenop! Wel even een 38 mm adapter erbij, en vastzetten met een spanbandje ;-)

Combineer Oneida’s gepatenteerde Dust Deputy® cycloon met de kwaliteit en prestaties van een Festool CTL stofzuiger voor het creëren van het ultieme drie-fasen-stofzuig-systeem!


Deze kit bevat:
- Een industriële 34 liter opvangbak met antistatische eigenschappen
- Een plastic stofzak en het nieuwe plasticzak-op-zijn-plek-houd-systeem (hold-down-system). Door dit systeem kan je goedkope plastic zakken gebruiken. En heb je geen troep met het legen van de bak als hij vol is, omdat je de gehele plastic zak weggooit.
- Cycloon afscheider met antistatische eigenschappen
- 180 cm lange slang en aansluitingen, beide met antistatische eigenschappen

Hij kan gebruikt worden voor elk type stofzuiger, maar hij presteert beter als het is aangesloten op een Festool CTL stofzuiger.

Kleine aanpassing:
Andere types Festool stofzuigers, zoals de MIDI, hebben een kleine aanpassing nodig zodat de Ultimate Dust Deputy box erop past. De bak van deze Dust Deputy heeft aan de onderzijde aan de zijkant een paar 'aansluitpuntjes', vaak passen de klikkers van de Festool stofzuigers die normaal om een Systainer klikken er niet lekker omheen maar als je die puntjes even met een vijl of ijzerzaagje bewerkt gaat dat een stuk beter. Vaak doen klanten dan nog een spanbandje om de dust deputy en stofzuiger omdat hij soms net te los er op staat.

Innovatie in stofverzameling: Dat is wat Oneida doet en wie ze zijn!
Aan deze doorschijnende Dust Deputy® ga je heel veel plezier beleven!
Gemaakt van spuitgegoten plastic met antistatische eigenschappen, waardoor hij op nog meer plekken gemonteerd kan worden. Zowel de inlaat en uitlaat zijn conisch waardoor je eenvoudig een 50 mm slang kan monteren.

Oneida’s gepatenteerde Dust Deputy® zal je stofzuiger transformeren. 99% van het stof verlaat de onderkant van de cycloon in de opvangbak, voordat het in je stofzuiger komt. Dit resulteert in veel minder verstoppingen en meer zuigkracht. De levensduur van je stofzuiger en je filters zullen hierdoor aanzienlijk verlengd worden, wat je veel geld bespaart.

Voorkom dat je slang loskomt:
De in- en uitlaat van de Dust Deputy® lopen taps toe om te passen op verschillende slangdiameters. Als jouw zuigmond niet goed genoeg blijft zitten kan je het volgende doen:
- Gebruik een slangklem
- Wikkel de inlaat en uitlaat van de Dust Deputy® met een laag isolatietape of ducktape om de passing te verbeteren
- Maak het vast met een schroef

Assemblage instructies voor de Festool Ultimate Dust Deputy® Kit
1. Bevestig de twee rubberen vergrendelingen met de 10x32x1” schroeven die meegeleverd zijn. Een aan elke kant van de opvangbak. Zorg ervoor dat de hendel van de vergrendeling een bocht naar beneden maakt. Of naar de buitenkant gericht is van waar het bevestigd is.
2. Pak de meegeleverde lange tussenlaag en pel hierbij de beschermingslaag af. Plaats de tussenlaag om de onderkant van de opvangbak. Niet aan de binnenkant van de deksel plaatsen.
3. Plaats de cirkelvormige tussenlaag aan de bovenkant van de opvangbak. Plaats het zo dat de gaten van de tussenlaag en van de opvangbak gelijk staan.
4. Bevestig de cycloon met de meegeleverde 1/4x20x3/4" schroeven. Maak ze kruislings vast. Draai ze niet te vast.
5. Druk de vergrendeling omhoog, zodat het gat in de vergrendeling over de pin heen valt.
6. Bevestig de slang van de stofzuiger aan de bovenkant van de Dust Deputy® cycloon uitlaat.

Wanneer je de Ultimate Dust Deputy® Kit niet gebruikt, kan je de slangen in de opvangbak doen en de deksel omdraaien, zodat de cycloon beschermd zit in de opvangbak. Met de vergrendelingen kan je de deksel vastmaken.

1. Voordat je de bak bevestigt aan de stofzuiger, moet je de aardedraad van de slang vastplakken aan de bovenkant van de opvangbak.
2. Bevestig de slang met het ventiel aan de stofzuiger. Druk de plastic buis in de 0,63 cm (1/4") elleboogbuis.
3. Druk het andere einde in de 0,63 cm (1/4") ventielbuis. De buis kan naar gewenste lengte geknipt worden. Om de buis te verwijderen van het ventiel, moet je het ventiel-einde indrukken om de greep los te maken. Zorg ervoor dat het ventiel open is wanneer de plastic zakken gebruikt worden.

Zie ook de PDF's.

Leveringsomvang:
- Per set

Technische gegevens:

- Aansluiting: 51 mm / 2 inch
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: AXD000009
Type: Stofzuiger toebehoren
Gebruik: Zuigen

Review overzicht

5 van 5 beoordelingen

4.6 van 5 sterren


80%

0%

20%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


January 27, 2022 20:51

-

Uhm, wat is het voordeel van deze cycloon boven die van Festool zelf? Het principe van een cycloon werkt overigens goed!

May 12, 2020 13:02

-

Het stof wordt inderdaad goed afgescheiden, het is handig dat er gewone zakken in passen. De aansluiting van de Oneida zuigslang (afzonderlijke accessoire) is slecht. Hard kunststof op hard kunststof, dus daar past geen slangenklem en de slang schuift er (te) vaak af. Belangrijkste manco is dat hele Oneida eenheid snel van de Festool CTM 26 E af schuift. De Festool klemmen passen niet echt goed op de nokken van de Oneida, en de grote groene draaiknop van Festool heeft geen aansluiting op de Oneida cycloon, dus biedt geen ondersteuning in het midden tegen afschuiven. Ik heb liever een Festool voorafscheider in de hoop dat die wel blijvend op de stofzuiger blijft zitten.

June 6, 2017 02:00

-

Naar aanleiding van een aantal reviews over deze Oneida heb ik besloten om er een aan te schaffen. Ik heb de Oneida een paar keer gebruikt met verschillende soorten hout en verschillende apparaten. Wat me vooral bevalt is dat mijn stofzuiger erg schoon blijft, beter zuigt en dat er weinig stof vrijkomt. Dat is erg fijn en ook beter voor de gezondheid. Tot slot: ik kocht het apparaat in de winkel toen Sander met vakantie was. Joost heeft mij uitstekend geholpen om alles aan te passen aan mijn verschillende slangen. Hartelijk dank Joost!

February 26, 2017 01:00

-

Deze Oneida had ik veel eerder moeten kopen! Hij is niet goedkoop dus uitgesteld. Maar die kosten had ik al snel terug verdient door besparing op stofzuiger zakken. Het gemak is echter nog veel belangrijker. Dit zuigt geweldig zelfs het hele fijne stof. Hij houdt ook makelij de afkortzaag en mijn zaagtafel bij. Minpuntje is de korte slag die meegeleverd wordt, ik heb hem op de CTL mini aangesloten en dan staat de slang constant onder spanning. Als je er dan maar iets tegen aan stoot schiet de slang los. 20 cm langer had alles opgelost.

October 27, 2015 01:00

-

Past uitstekend op de Festool stofzuiger CT 22 en hoger. De werking is uitstekend en blijft ook uitstekend na langer gebruik. Wat een zuigkracht, fantastisch. Maar toch een klein kritiek puntje, de meegeleverde slang is vrij stug, hetgeen ook slecht is aan te sluiten omdat de (draai) aansluit koppeling ontbreekt. Toevallig had ik zelf nog een korte 50mm slang met draai koppelingen liggen van Festool en nu werkt het wel fijn. Met juiste slang en koppelingen had dit product een 10 verdient.