Teknatool Nova Voyager Drill Press / Dé Kolomboor 's werelds eerste slimme kolomboor!

Teknatool Nova Voyager Drill Press / Dé Kolomboor 's werelds eerste slimme kolomboor!

€ 2.097,99
€ 1.733,88 Excl. btw
 • iDEAL
 • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Levering binnen 3 tot 5 werkdagen


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Een stokje met een motor waar je wat in kan doen.
Veel meer is een kolomboor niet toch?
Maar toen kwam deze!

Dit is de kolomboor die je moet zien.
’s Werelds eerste en enige ‘slimme’ kolomboor die het belangrijkste deel van het werk voor je doet.
Loofhout, naaldhout, metaal of kunststof, het maakt niet uit want Voyager helpt je met de optimale instellingen.
Direct aangedreven dus geen snaren meer wisselen!
Hoe tof is dat?
Let op: Kom hem ophalen bij ons in Haarlem en je krijgt een €50,- PRObon als je hem komt halen!
We kunnen hem uiteraard verzenden, omdat het een pallet zending is heeft hij 1 à 2 dagen extra levertijd.

Waarom een PRObon?
Nou pallet zendingen zijn prijzig en veel werk voor ons, dus als je hem komt ophalen krijg je een 50,- euro PRObon, die kan je bij ons besteden en is oneindig geldig! Plus je weet zeker dat hij onbeschadigd aankomt!

Moet hij niet in Nederland geleverd worden? Of op de waddeneilanden dan komt er altijd transport toeslag op deze machine. Kom je hem halen dan krijg je natuurlijk ook gewoon de PRObon! Wil je van te voren weten wat de transportkosten zijn, neem even contact met ons op.


De eerste ‘smart’ kolomboor van de wereld combineert de beste features van een kolomboor samen met slimme en snelle technologie om zo je werk te vereenvoudigen en leuker te maken. Bovendien wordt het efficiënter en veiliger op de koop toe. Eenvoudig en intuïtief bedienen met de soft touch knoppen en het infodisplay. Met de adaptive control software en de direct drive motor houdt de Nova Voyager de toeren en het toegevoegde vermogen zelf in de gaten op basis van de ingevoerde materiaal- en gereedschapsgegevens.

Een slimme kolomboor?
De Voyager is uitgerust met een 1¾ pk Digital Variable Reluctance (DVR) motor met een traploos regelbaar toerental van 50-5500 rpm. Met de geïnstalleerde software houdt de machine tijdens het werk alles in de gaten om een zo optimaal mogelijk resultaat te krijgen. Toerental, amperage, en diepte worden door een berg sensors verwerkt en aangepast door de software waar nodig zodat er een zo constant mogelijke kracht wordt uitgeoefend. De sensors helpen om absolute veiligheid, gebruiksgemak en goed onderhoud te garanderen. De motorbelasting, boordiepte, trillingsniveau en de noodknop worden ook in de gaten gehouden door de sensors. Hierdoor weet de machine bijvoorbeeld wanneer het werkstuk los is gekomen van z’n plek.
De kolomboor is te programmeren op verschillende soorten materialen en boorgereedschappen en suggereert vervolgens zelf de optimale instellingen. Middels een menu met simpele iconen en de draaiknop blader je snel door de opties. Zo kan de boordiepte digitaal ingesteld worden en zal de machine automatisch stoppen op de juiste diepte. Er wordt een akoestisch signaal gegeven vlak voordat je op de ingestelde diepte komt. Je kan zelfs aangeven dat de boor even in tegengestelde richting draait op het eind om het zaagsel weg te werken.
En dit is slechts het topje van de ijsberg. Er zit bijvoorbeeld nog een automatische start/stop-optie voor herhaald werk op; de Voyager start dan zodra je aan het hendel begint te draaien en stopt nadat je de boor weer een stuk terughaalt. Of een slow start optie om te voorkomen dat de boor gaat zoeken in het materiaal bij de eerste slagen.
Waar Nova ook slim is, is het algemene ontwerp van de kolomboor. Een grote tafel met genoeg ruimte om overal een klem onder of tussen te krijgen, zodat je altijd een werkstuk prettig kan fixeren. Een stevige constructie met een grote stabiele voet en gebruik van solide materialen.

Hart van de machine
Nova staat in Amerika al jaren bekend om hun innovatieve benadering van gereedschap en machines en dat heeft hen meerdere awards in het verleden opgeleverd. Hun chucks en houtdraaibanken hebben heel veel respect en waardering gekregen.
Ook deze kolomboor heeft al een innovatie-award binnengesleept. En dat is vooral te danken aan het hart van de machine: de DVR motor. Waar vrijwel elke kolomboor draait op een systeem van v-snaren en verschillende afmetingen aandrijfwielen, draait de Voyager op een computergestuurde direct aangedreven slimme motor. Geen koolborstels of vaste magneten, geen contactpunten waar stroom langs een bewegend onderdeel geleid moet worden en geen - voor speling gevoelige - overbrengingen. Op deze nieuwe manier wordt de levensduur van de motor enorm verlengd.
Er is zelfs geen stroompiek bij het opstarten; hij start met een laag voltage waardoor ook daar slijtage wordt beperkt. En genoeg kracht om elk materiaal de baas te kunnen. Gecombineerd met de eenvoudige bediening via een LCD en de touch-knoppen krijg je volledige controle over het geheel. Een echte allrounder dus.
De Voyager is voorbereid op de toekomst met een USB-poort voor aansluiting op een pc. Zo kun je firmware en software upgrades uitvoeren als dat nodig zou zijn of aangeboden wordt.

Leveringsomvang:
- Per stuk

Technische gegevens:

- 2 pk direct drive motor
- Bescherming tegen overbelasting, onderspanning en oververhitting
- Draairichting links- en rechtsom
- Spanningsinrichting 220 - 240 V, 50-60 Hz
- F-klasse koperisolatie om een lange levensduur te garanderen
- Afstandsradius van kolom tot boorspindel 228 mm
- Maximale spindelslag 152 mm
- Variabel toerental tussen 50-5500 tpm
- Booropnamedoorn type MK2
- Maximale afstand spindel tot tafel 724 mm
- Minimale afstand spindel tot tafel 155 mm
- Afstand van de spindel tot de voet 1220 mm
- Totale afmetingen 1794 mm hoog bij 448 mm breed bij 578 mm diep
- Afmeting boortafel 419 mm bij 419 mm
- Tafel kantelbaar van +45 graden naar -45 graden
- Tafel is 360 graden draaibaar om de kolom
- Boorkop accepteert boortjes met diameter 1 mm tot 16 mm
- Diameter kolom 92 mm
- Kolomboorvoet afmetingen 565 mm diep bij 445 mm breed
- Gewicht 136 kg
- Verpakkingsmaat: 160x70x43 cm (incl. pallet à 10 cm hoog)
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: DT58003
Type: Kolomboor
Gebruik: Boren

Downloads

Review overzicht

2 van 2 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


March 18, 2020 19:22

-

Wat een lol. Een kolomboor gekruist met een computer die je zonder gebruiksaanwijzing kan bedienen. Nu het kan, pas ik elke keer de snelheid aan die het beste resultaat geeft. Gewoon een draai aan de knop. Boren naar dieptes die jij wilt tot 0,1mm nauwkeurig zonder iets af te stellen. Gewoon af te lezen op het schermpje. De standaard chuck was ik niet helemaal tevreden mee. Na wat research deze vervangen door eentje van Albrecht. Nu perfect ronde gaatjes in elk project.

July 21, 2019 07:19

-

Juist aangekocht en een paar dagen kunnen testen. Wat een fantastische machine, een nieuwe wereld gaat voor mij open. Heel eenvoudig in gebruik, alles wijst zichzelf uit. Zeer stabiele motor en geen aandrijfriemen meer die je steeds moet veranderen om de snelheid aan te passen. Deze machine biedt meer mogelijkheden dan de klassieke kolomboor. Kortom deze is echt TOP!!! En Last but not least weer fantastisch geholpen geweest door het gereedschappro team!!!??