Grote fysieke winkel in Haarlem, ruime voorraad, eerlijk advies door deskundig personeel en op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis! Lees hier meer!
Gereedschappro Tool Test
 • 10 nov 2017 Door: Bas uit Santpoort   |   Reacties: 0

  Review Kaizenfoam

  Ik wilde mijn doppenset in een systainer opbergen, zodat alles een beetje universeel is en overzichtelijk. Omdat er voor deze set geen standaard inlay beschikbaar is, had ik een goed excuus om met kaizenfoam aan de slag te gaan. Zo kun je je systainer helemaal naar eigen wens inrichten.

  Lees verder »
 • 21 okt 2017 Door: Kees Bos   |   Reacties: 1

  Eigenbouw van een houten Pantorouter met de AEG MF 1400 frees

  Getriggerd door de vele filmpjes over de Pentoroute van Matthias Wandel op youtube heb ik besloten er zelf ook een te bouwen. Als basis de AEG MF 1400 KE, de equivalent van de Amerikaanse Porter Cable. Ten opzichte van het oorspronkelijk model heb ik een aantal wijzigingen aangebracht. De machine is opgebouwd uit berken multiplex en voor de horizontale beweging zijn lineaire geleiders gebruikt. De lagering van de 8mm RVS assen wordt door nylon bussen gedaan. Slijtvast en eventueel vervangbaar. De werkstuktafel is heeft een 50x50mm patroon van (imbus) rampa moeren. Om het gewicht van de freesmachine te compenseren is er een eenvoudiger veerconstructie gebruikt.

  Lees verder »
 • 28 aug 2017 Door: Remco uit Pijnacker   |   Reacties: 0

  Zelfbouw zaagtafel met als basis een Incra LS Positioner

  Voor het maken van kleine meubels was ik opzoek naar een nieuwe zaagtafel. Mijn werkplaats is niet groter dan een kleine slaapkamer dus ruimte (of eigenlijk gebrek aan) is altijd een uitdaging. Tot nu toe liet ik altijd plaatmateriaal bij de bouwmarkt zagen en deed ik het kleinere werk op een Proxxon tafelzaag.
  Een beetje losse zaagtafel neemt weer kostbare ruimte in beslag en een goede tafelzaag (lees eentje van Mafell) zou mijn voorgenomen budget ver overstijgen. Dus had ik toch wel een uitdaging. In eerste instantie dacht ik met de Mafell KSS300 een goed alternatief in handen te hebben, maar qua nauwkeurigheid voor het afkorten van hele kleine latjes bleek dat toch niet zo’n goed plan.
  Na een telefoontje met Sander om alle alternatieven door te nemen opperde hij om te overwegen zelf wat in elkaar te zetten.

  Lees verder »
 • 18 aug 2017 Door: Smit uit Julianadorp   |   Reacties: 0

  Stofafzuiging van de Kreg Pocket Hole Jig door mijn Festool CTL mini stofzuiger

  Na 2 jaar zoeken naar allerlei handige pas-rubbers en verloopstukken kwam ik een rest stukje PVC pijp tegen, diameter 40mm, en dacht ik dat eens te passen. Dit bleek voor mij DE oplossing te zijn voor de uitdaging waar ik tegenaan liep.

  Het gebruik van de Kreg Jig is opeens een stuk leuker geworden kan ik je zeggen.

  De foto van de oersimpele oplossing heb ik bijgevoegd.
  Ik heb nog niet de moeite genomen om het stukje PVC op maat te zagen.

  Lees verder »
 • 18 jul 2017 Door: Coutinho uit Kolhorn   |   Reacties: 0

  Bow Feather Featherboard gemonteerd op een zaagtafel met een incra aanslag

  Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken hoe ik de Bow Feather op de Incra gemonteerd heb met een eigengefabriekt hulpstuk. De amerikaanse schroeven had ik nog over van de vele Incra-artikelen die ik heb.

  Ik hoop dat jullie hier evt. andere klanten ook mee kunnen helpen.

  Lees verder »
 • 21 jun 2017 Door: Arman uit Dordrecht   |   Reacties: 0

  Tips voor de scraper van Oneida

  Allereerst nog bedankt voor de vlotte levering van de spullen.
  Ik ben nu een kleine week bezig met de Ultimate Dust Deputy en misschien is het voor jullie (en toekomstige gebruikers) zinvol dat ik mijn ervaringen met het systeem deel.

  Lees verder »
 • 21 jun 2017 Door: Dirk uit Den Burg   |   Reacties: 0

  Tormek scharenslijper op de Robert Sorby ProEdge

  Een goed jaar heb ik gelopen met de vraag welke slijpsysteem de opvolger moet worden voor mijn oude Tormek natural 900 met al 30 jaar trouwe dienst. De watersteen was nog maar amper 16 cm doorsnee en had ook andere mankementen. Ook wilde ik het geknoei met water niet meer. Vervanging was echt nodig!

  Lees verder »
 • 24 apr 2017 Door: Luuk uit Maastricht   |   Reacties: 0

  Zelfbouw zaag/freestafel met een Festool CS70, Incra LS Positioner, miterslider en freeslift.

  Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn eerste zaag/freestafel gebouwd, bestaande uit een houten frame en een betonplex blad. Als zaag gebruikte ik mijn Festool TS 55 REBQ invalzaag, die ondersteboven in de zaagtafel werd gemonteerd. Als frees gebruikte ik een Festool OF1010 en een zelfgebouwde freeslift. Het geheel werd compleet gemaakt met een Incra 1000SE Miter en een Incra LS Positioner. Deze zaagtafel heb ik altijd als een test gezien. Het was mijn eerste zaagtafel en ik wist nog niet precies wat ik wilde en welke ontwerpfouten ik had gemaakt.

  Ruim een jaar later wist ik beter wat ik wilde en liep ik tegen een goedkope Festool CS70 aan. De keuze was toen snel gemaakt. Ondertussen gebruikte ik mijn zaagtafel veel meer en begon het vervelend te worden om de TS55 er steeds in- uit te moeten halen. Daarnaast was het lastig om het blad te kantelen en miste ik een tafelverlenging en –verbreding. Ook de zaaghoogte was beperkt door het betonplex blad.

  Lees verder »
Toolarchief
To Top