TSO Products DoubleGroove™ 20 mm Close Fit Bench Dogs - Tall 18 / 70 mm (2) de hoge!

TSO Products DoubleGroove™ 20 mm Close Fit Bench Dogs - Tall 18 / 70 mm (2) de hoge!

€ 41,31
€ 34,14 Excl. btw
 • iDEAL
 • IDEAL in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Niet op voorraad

Verwachte levertijd in 150 dagen


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Niet geschikt voor de Festool MFT of Walko, maar wel voor andere super nauwkeurig gemaakte 20 mm gaten.
Dit is niet om deze merken af te zeiken maar deze dogs zijn bijna 20 mm en met een kleinere tolerantie gemaakt dan andere dogs die ruimer zitten, dus als je deze in gewone gaten steekt, zitten ze vast en daar word je niet vrolijk van.
Dus alleen in super strakke CNC gefreesde gaten of gaten gemaakt met het UJK Parf Guide System Mk II en zelfs dan nog...
Een perfecte aanvulling op het Parf Guide System
Om het meest nauwkeurige werkblad van 20 mm te maken, heb je de best passende 20 mm dogs nodig. Dat was de ontwerpintentie toen TSO Products begon met het creëren van de CF-dogs of "Close Fitting"-dogs.
De meeste bankhaken (bench dogs) op de markt hebben een 19,90 mm body, die goed in de Festool MFT/3 passen, maar kunnen onnodige speling hebben bij het Parf Guide System of een ander 20 mm werkblad dat gemaakt is met een CNC-router.
In plaats daarvan beschikken onze CF-dogs over een body van 19,98 mm, dat vrijwel geen speling heeft bij gebruik in een gat van 20 mm.

Een prima accessoire voor het Parf Guide System
Met de introductie van Peter Parfitt's Parf Guide System (PGS) heeft de houtbewerker een middel in huis om zeer nauwkeurige werkbladen met 20 mm patroongaten met bijna-CNC-precisie te creëren. Dit systeem is gebaseerd op een boormal die via twee 20 mm bench dogs aan de werktafel bevestigd kan worden. Omdat CF-dogs in deze boorgeleider passen en gaten met vrijwel nihile speling maken, bereik je meer nauwkeurigheid in vergelijking met de traditionele 20 mm bench dogs. Daarom zijn onze DoubleGroove™ CF-dogs de perfecte aanvulling voor degenen die het Parf Guide System gebruiken.

Het gebruik van de DoubleGroove™ CF-dogs is niet alleen voor mensen die het Parf Guide System gebruiken. Veel houtbewerkers maken op maat gemaakte 20 mm gaten met CNC-routers met een nauwkeurig van ± 0,002" (0,050 mm). Met deze nauwkeurigheid ontdekken velen dat hun traditionele 20 mm bench dogs nu teveel speling hebben; een probleem dat kan worden opgelost met DoubleGroove™ CF-dogs.

DoubleGroove™ CF-Fit dogs zijn verkrijgbaar in twee maten: lang (het product op deze pagina, ideaal voor gebruik Dog Rail Clips en klein (voor gebruik met de PGS).

Dus wat is anders?
DoubleGroove CF-dogs onderscheiden zich door hun iets grotere diameter van de body, 0,003" (0,08 mm) om precies te zijn. Hoewel deze verandering misschien heel klein lijkt, maakt het het verschil in het tegengaan van ongewenste speling die aanwezig kan zijn wanneer een standaard 20 mm dog is geplaatst in een gat met een precisiesnede van 20 mm. Een CF-dog is gemakkelijk te herkennen aan de enkele ringvormige groef aan de bovenkant.

Niet ideaal voor alle werkoppervlakken van 20 mm
Voor dagelijks gebruik in een specifieke werktafel, zoals de Festool MFT/3, kunnen de CF-dogs minder ideaal zijn. Fabricagevariaties in de MFT/3 kunnen resulteren in een frustrerend strakke pasvorm, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn. Dan kun je beter de universele DoubleGroove™-dogs gebruiken in de maten: Small, Medium, Large, Tall en Stubby. Elke dog in deze DoubleGroove™-familie kan aan de onderzijde worden vastgeklemd met een M8-knop zoals de SpeedKnobs™ om te zorgen voor een loodrechte en wiebelvrije plaatsing.

Verwar nauwkeurigheid niet met tolerantie
Alle DoubleGroove™-dogs worden vervaardigd volgens dezelfde extreem hoge 0,001"-toleranties. Ze zijn allemaal even precies gemaakt. Het verschil zit hem in de diameter van de body; de grotere diameter van de CF-dog zorgt voor een nauwere pasvorm wanneer je de dog in een gat van 20 mm steekt.

Kijkend naar de toekomst
Veel houtbewerkers kiezen voor precisiegereedschap zoals CNC-routing of het Parf Guide-systeem om hun volgende werkblad te maken. Terwijl 20 mm dogs door de overgrote meerderheid nog wel een tijdje gebruikt zullen worden, zullen de DoubleGroove™ CF-dogs en de Super Parf Dogs in toenemende mate de favoriete dogs worden voor werken met de grootste precisie.

Ontwerp met laag profiel: kort genoeg om de motorbehuizing van de TS55 of TS75 kettingzaag vrij te maken bij het invallend zagen van materialen van 25,4 mm (1 inch) en minder.
Gemakkelijker te gebruiken: dubbele groeven langs de rand maken de DoubleGroove Dogs gemakkelijker te verwijderen dan andere dogs op de markt; geen vastzittende dog meer!
Een speciale pasvorm: met precisie gefreesd, met een diameter van 19,98 mm om perfect in nauwkeurig afgewerkte 20 mm gaten te passen.
Ideaal voor werkbladen met hoge een precisie: Als je zelf jouw eigen geperforeerde werkblad hebt gemaakt op basis van de 20x96 mm standaard en niet helemaal zeker bent van de absolute precisie, zul je liever de DoubleGroove dogs willen gebruiken. Maar als het werkoppervlak gemaakt is met behulp van een CNC-router of een met een methode met hoge precisie, zoals het Parf Guide System, zullen de CF-dogs een betere pasvorm bieden.
Klembaar: elke dog heeft een M8x1,25-draadgat, perfect voor gebruik met de SpeedKnobs om de dogs in 20 mm geperforeerde werkbladen vast te zetten. (Als je al de knoppen van Festool's 488030 klemelementen hebt, werken die ook, maar je zult merken dat de SpeedKnobs veel sneller en gemakkelijker zijn.)

Optionele accessoires:
SpeedKnobs
Dog Rail Clip, voor gebruik in combinatie met DoubleGroove™ Tall Dogs om je geleiderail vast te klemmen op de werkbank

Leveringsomvang:
- Per paar (excl. SpeedKnobs)

Technische gegevens:

- Hoogte tot aan verbreding: 70 mm
- Hoogte verbreding: 10 mm
- Hoogte onder verbreding: 18 mm
- Totale hoogte: 98 mm
- Diameter 19,98 mm
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 61-410
EAN code: 859448007252
Type: Werkbank toebehoren
Gebruik: Geleiden

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews