UJK Parf Mk II Guide System met Parf Dust (PGS) - maak zelf perfecte 20 mm gatenrijen in je werkblad duurzamere versie

UJK Parf Mk II Guide System met Parf Dust (PGS) - maak zelf perfecte 20 mm gatenrijen in je werkblad duurzamere versie

€ 259,99
€ 214,87 Excl. btw
 • iDEAL
 • in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor echt advies
 • Betaal zoals jij wil
 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis op te halen in Haarlem
Productinformatie

Sander zegt

Dit is de wederom een vernieuwde en verbeterde SET!
Nu standaard met de 6 kant boorbit, een vernieuwde glijlager opname en twee "low profile dogs". Ook zit er nu de Parf Dust Port bij, het afzuighulpstuk om al je houtzaagsel netjes af te kunnen zuigen.

Normaal boorde je met je boor door de gaatjes in de rail, als je heel veel gaten maakt, kunnen deze iets uitslijten en wordt de boel langzaam onnauwkeurig, let wel: we hebben het over tienden... maar ook tienden van een mm worden na een meter millimeters. Deze verbeterde versie nummer II werkt met boorbussen in de gaatjes, met deze Parf Guide kan je echt serie gaten boren zonder verlies van nauwkeurigheid!

Je hebt geen CNC frees nodig!
Maak zelf je eigen 20 mm Festool MFT / Walko gatenrij!
Gewoon met een boor, niks ingewikkelds en echt MEGA nauwkeurig!
Dus geen dure kant en klare gaten platen kopen of laten CNC'en maar gewoon lekker zelf doen!

TIP:
Ga je veel gaten achter elkaar doen, gebruik afzuiging en een beetje smeerolie!
LET OP: Er worden twee "low profile dogs" meegeleverd voor het boren van de gaten. Het aanschaffen van de Veritas benchdogs is niet per se nodig, maar voor tijdens het gebruik van je MFT of werkblad kunnen deze wel handig zijn! De Parf Super Dog of een set Veritas Benchdogs hebben de juiste maat om te gebruiken in combinatie met het Parf Guide Systeem.

Dit Parf Guide System zorgt voor een zeer nauwkeurige, maar toch snelle en eenvoudige methode voor het maken van een raster van 20 mm gaten in een werkbanktafel of op het blad van voor een MFT-tafel.
Met een nauwkeurig gatenpatroon en een set benchdogs ben je in staat om perfecte 90° en 45° zaagsnedes te maken met een geleiderail en invalzaag.
Het PGS biedt een eenvoudige en efficiënte manier om net zoveel individueel aangepaste formaten werkbladen van gaten rijen te voorzien of draagbare werkbladen te maken - handig op locatie als je veel op maat moet zagen.

Kenmerken:
- Gebaseerd op de stelling van Pythagoras voor een onfeilbare nauwkeurigheid (A²+B²=C²) (in de verhouding A=6, B=8, C=10, zodat het raakpunt van A en B altijd een perfecte 90° hoek is)
- Keer op keer snel en gemakkelijk accurate resultaten
- Maak elke gewenste maat werkblad wanneer je dat nodig hebt
- Compleet gefabriceerd in the U.K. voor UJK

Dieper ingaand op het systeem:
Ontworpen door Peter Parfitt, het UJK Parf Guide System (PGS) is een gezamenlijke ontwikkeling met Axminster Tools & Machinery. Productie van het systeem gebeurt volledig in Axminster, Devon onder de merknaam UJK Technology.
De Parf Guide System (PGS) is een zeer nauwkeurige methode om een patroon van 20 mm gaten te maken in een werkbanktafel of in het werkvlak van een invalzaag werkblad.
Met behulp van de PGS is deze taak snel en gemakkelijk uit te voeren met keer op keer "spot-on" resultaten.
Met een nauwkeurig patroon van 20 mm gaten en een set bankhaken (benchdogs), zul je in staat zijn om de perfecte 90° rechte of 45° hoeken te zagen met een geleiderail en een invalzaag.
Het PGS levert een onfeilbare methode om een zaag werkblad op locatie te maken in minder dan 30 minuten, en dat maakt dit een waardevolle tool. Gebaseerd op de stelling van Pythagoras, het PGS gebruikt twee Parf stokken met een 3 mm boorgeleider en 3 mm boortje om een reeks van nauwkeurig geplaatste gaten te maken met de rijen perfect loodrecht.

Leveringsomvang:
- 2x Parf stick (1 meter lange stalen metrische liniaal, met een reeks van 3 mm gaten in het midden van 96 mm)
- 1x 3 mm boormal
- 1x 3 mm boor
- 3x 3 mm geleidepennen
- 1x Geleideblok
- 1x Speciale 20 mm TC boor met de nieuwe 6 kant aansluiting
- 1x Parf Dust Port

Technische gegevens:

- Boor: 20 mm TC met zeskantaansluiting
- Diameter Dust Port: 38 mm
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: 104779
EAN code: 5052511101139
Eigenschappen: Diameter 16-20 mm

Review overzicht

5 van 5 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews


November 27, 2021 09:38

-

Mooi stuk gereedschap en ja inderdaad deze is echt nauwkeurig Verbaasd dat het kan op deze manier Kortom beter als dit ga je niet vinden

January 26, 2021 11:36

-

Ik was altijd heel voorzichtig met zagen op mijn MFT omdat ik het blad netjes en schoon wilde houden. Een nieuw blad voor de MFT vond ik best wel erg duur zeg maar. Dat is nu totaal veranderd. Het is zo eenvoudig om met de UJK Parf Guide een nieuw blad voor de MFT te maken, dat ik nu gewoon een net blad heb en een paar bladen waar ik gewoon in zaag zonder veel na te denken. Daardoor kan ik zo veel sneller werken en me meer op productie maken kan concentreren dan op het netjes houden van mijn MFT blad. Het is een leuk klusje om een nieuw blad te maken met de UJK Parf Guide. Het kost wel wat tijd, want je moet best een hoop gaten boren. Omdat ik het blad aan beide zijden wil gebruiken, klem ik een stuk afval MDF onder de strook waar ik gaten ga boren. Ook dat kost natuurlijk wat tijd. Ander aandachtspuntje is, als ook in een andere review gemeld, dat de pinnen zodanig precies passen dat ze best wel vast zitten en je best even kracht moet zetten om de eruit te trekken. Maar beter zo dan dat ze los zitten, want dat zou de nauwkeurigheid niet ten goede komen. Ik heb zowel het 1e ontwerp als dit 2e ontwerp van de UJK Parf Guide gebruikt. Beide doen het prima. Het 2e ontwerp is net iets beter doordacht en de kans dat je iets beschadigt tijdens het boren is iets kleiner. Mooie set - en met wat oefenen kan je er rap een MFT blad mee maken.

February 14, 2020 19:59

-

Na wat testen uitgekomen bij dit systeem. Werkt zeer nauwkeurig en snel, zou het filmpje op youtube kijken voor een snelle uitleg. Bedankt voor het advies Thijs.

January 16, 2020 00:48

-

Ongelofelijk makkelijk te gebruiken en ongelofelijk precies, het is echt fantastisch en kan het dan ook iedereen aanraden

May 30, 2019 20:54

-

Geweldig stuk gereedschap. Zeer duidelijke gebruiksaanwijzing. Die is eigenlijk nauwelijks nodig. Alles zit heel strak in elkaar. Er zijn twee kleine puntjes: De 3 mm pennen passen zo straat dat ik ze er met de hand meestal niet uit krijg. (Dit is wel fijn voor de nauwkeurigheid) Er zit een alu stelring bij. Dit voorkomt dat je boor uit de jig op de grond valt. Eigenlijk is het geen stelring maar een klemring. Ik gebruikte deze als aanslag. Stopt de boor wanneer deze door de plaat is. Dit voorkomt uitbreken aan de achterzijde. Stalen schroef en alu zijn geen vrienden. Gevolg dolle schroefdraad bij het eerste gebruik. Niet echt een ramp wnat ik ga op zoek naar een rvs stelring.