Woodpeckers Saw gauge voor afstellen van zaagtafels en freestafels

Woodpeckers Saw gauge voor afstellen van zaagtafels en freestafels

€ 148,93
€ 123,08 Excl. btw
 • iDEAL
 • IDEAL in3 - betaal in 3 delen met 0% rente
 • Credit card
 • Bancontact
 • SOFORT Banking
 • Giropay
 • PayPal
 • Banktransfer

Op voorraad

Op werkdagen voor 15u besteld wordt dezelfde dag verzonden


 • Bel of mail voor professioneel advies
 • Gratis op te halen in Haarlem
 • 100 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 250,-*
 • (* indien normale afmeting of gewicht)
Productinformatie

Sander zegt

Prachtige tool voor het uitlijnen van zaagbladen of andere items op je zaag- of freestafel!
Houtbewerkers besteden vaak honderden of zelfs duizenden dollars aan een tafelzaag. Daarna nog eens honderden meer voor zaagbladen van hoge kwaliteit. Om daarna toch nog brandplekken te krijgen bij het zagen. Zelfs met een miter gauge is het lastig om nauwkeurige resultaten te krijgen als de zaagopstelling niet goed is. In de meeste gevallen, is dit een verkeerde afstelling tussen de miter slot, geleidingspaneel en het zaagblad.

Voor een perfecte snede, moeten het zaagblad en de geleider precies parallel op elkaar lopen aan de linkerkant van de miter gauge slot. De meest betrouwbare en nauwkeurige manier om dit te doen, is met een meetklok en een gereedschap dat goed op en neer langs de miter slot kan bewegen.

De nieuwe Woodpeckers Saw Gauge is gebouwd om op een vakkundige manier de behoefte te vervullen. Het is het eerste uitlijn gereedschap dat zich kan aanpassen aan elk breedte van de miter slot door het gebruik van drie geslepen stalen pinnen. Het maakt niet uit of het slot 1,59 cm (5/8") breed is zoals veel oudere zagen, of 1,91 cm (3/4") breed zoals de meeste huidige modellen. Deze unieke samenstelling zorgt voor een perfecte pasvorm en een soepele op en neer beweging. Je hebt geen gereedschappen nodig, geen aanpassingen. Je kan gewoon meteen uitlijnen.

Een andere exclusieve functie is de mogelijkheid om op één plek de afstand uit te lijnen en in een oogwenk opnieuw in te stellen voor een andere afstand voor het geleidingspaneel en ook weer terug naar de originele plek. Hiermee kan je de verschillende afmetingen vergelijken. Geen knoppen, geen gereedschappen nodig, niet opnieuw kalibreren.

Alle onderdelen van de Woodpeckers Saw Gauge zijn gemaakt in de USA, behalve de meetklok die is geïmporteerd. Alles wordt geleverd in een koffer waarin alle onderdelen in passen.

Het plaatsen van de Woodpeckers Saw Gauge:
Stap 1: Het plaatsen van de pinnen
De meest belangrijke functie van een zaag meter is dat het niet vrij kan bewegen. Ongeacht de conditie van de miter slot, de Woodpeckers Saw Gauge kan perfect van de ene naar de andere kant bewegen. Zelfs als de breedte van het slot verandert. Het past tussen een breedte van 1,59 cm (5/8") tot 2,22 cm (7/8").
Stap 2: Plaats de zaagmeter
Plaats de zaagmeter in de slot op zo'n manier waarin de aanwijzer van de meetklok genoeg ruimte heeft. Deze aanwijzer kan van 0 tot 2,54 cm (1"). Eenmaal geplaatst, kan je de aanwijzer op nul zetten door te draaien aan de knop van de meetklok.
Stap 3: Kijk naar de naald
Wanneer de meter langs de miter slot beweegt, kan je veranderingen zien in afstand naar het zaagblad of geleidingspaneel. Elke vermeerdering van de meetklok is gelijk aan .001". Zaagbladen moeten zo dicht mogelijk bij de 0 zitten.

Let op: Sommige merken zetten de zaagbladen bewust onder een kleine hoek zoals de Mafell Erika, zodat je splintervrije zaagsnedes krijgt aan de linkerkant. Dit is bewust zo gedaan en moet niet aangepast worden.

Leveringsomvang:
- Per stuk

Technische gegevens:

- Kleur: rood
Lees meer

Specificaties

Artikelcode: SG-WP
EAN code: 705105657202
Type: Meter, Zaagtafel toebehoren

Review overzicht

0 van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Reviews